Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dijital faşizm' dediğimizde birileri rahatsız olmuştu

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resim Heykel Müzesi'nin restorasyon sonrası açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Veriyi elinde tutanlar demokrasiyi de, hak ve özgürlüğü de hiçe sayarak dijital diktatörlüklerini kurabiliyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi'nde Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Heykel Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programına katıldı. Erdoğan, konuşmasında, "Biz dayatmaları dijital faşizm olarak tanımladığımızda birileri rahatsız olmuştu" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Göbeklitepe de bizimdir, Ahlat da bizimdir, Söğüt de bizimdir, İstanbul da bizimdir, Ankara da bizimdir. Hepsine sahip çıkacağız. Layık olmanın yolu ise daha iyisini, daha estetiğini, daha görmeklisini yapmaktan geçiyor. 

Mimarımızın, yazarımızın, ressamımızın, tiyatrocumuzun başarısına göre dünyada yer edinebilir, ses getirebiliriz. İktidarlarımız döneminde en çok hayıflandığım konulardan birinin kültür alanında olduğunu söylüyorum. Bağımsız Kenya devletinin ilk başkanı Kenyatta şöyle diyor; "Misyonerler Afrika'ya geldiğinde, bizim topraklarımız, onların İncil'i vardı. Dua etmek için gözlerimizi kapatıp açtığımızda bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı."

Türkiye, maruz kaldığı fiziki saldırıların daha beterini medeniyetine yönelik olarak yaşamıştır. İçeriden ve dışarıdan bu derece uğraşılmış bir başka millet var mıdır bilmiyorum. Mayası sağlam bir millet olduğumuz için her şeye rağmen ayakta kalmayı başardık.

"DİJİTAL FAŞİZM DEDİĞİMİZDE BİRİLERİ RAHATSIZ OLMUŞTU"

Önümüzde yeni bir dönem başlıyor. Bu devrin adı dijital çağdır. Dijital çağın ham maddesi veri. Veriyi elinde tutanlar demokrasiyi de, hak ve özgürlüğü de hiçe sayarak dijital diktatörlüklerini kurabiliyorlar. Biz dayatmaları dijital faşizm olarak tanımladığımızda birileri rahatsız olmuştu. Yeni dönemde karada ve havada yürüttüğümüz vatan savunmasını, dijital dünyada siber vatanı içine alacak şekilde genişleteceğiz. 

Küresel düzendeki değişimde ülkemizi hak ettiği yere getirmek için bu meseleyi çözmemiz gerekiyor. Sanatın, kültürün gelişmesi bir iklim meselesidir. Kültür ve sanatta etkileşim elbette olacaktır ama biz uzunca bir dönem tek taraflı dayatmaya maruz kaldık. Sadece taklit ederek özgün eserler ortaya konamayacağı gerçeği nihayet kabul edilmeye başlandı. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber