Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının önemli bir kısmı 1 yıl içinde tamamlanacak

Gaziantep Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, zemin etütleri tamamlanan yerlerde sözleşmelerin imzalandığını belirterek, deprem bölgesindeki konutların inşasının çok büyük bir bölümünün 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, zemin etütleri tamamlanan yerlerde sözleşmelerin imzalandığını belirterek, deprem bölgesindeki konutların inşasının çok büyük bir bölümünün 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

-İlçe, kentte, depremden en çok etkilenen ilçelerden birisi. 

-Karayolu ile sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızın başta barınma olmak üzere diğer ihtiyaçlarına da çözüm üretmeye çalışıyoruz.

-Hasar tespit çalışmalarında da sona geldik. 2 ay içerisinde 18 bin 544 Gaziantep'te olmak üzere ülke genelinde toplamda 200 bin evin inşaatı başlıyor.

-Köylerde de 70 bin konut yaparak hak sahiplerine vereceğiz. Şehir merkezlerinde inşa edeceğimiz 200 bin konutta jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerde ilk sözleşmeleri imzaladık.

-Ön hazırlıkları tamamlanan her yerde inşaatlara direkt başlayacağız. Şehirlerimizi sıfırdan yapmak konusunda kararlıyız. 

-Kendimize güveneceğiz ve bu binalarda oturanlar artık özgüven içinde otursunlar. İnşallah deprem konutlarının önemli bir kısmını 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Gaziantep son dakika haber