Cumhurbaşkanı Erdoğan Deniz ve Harp Okulu diploma töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Deniz ve Harp Okulu diploma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz eğitim modelindeki değişimi de içeren yeni vizyonuyla başarılarıyla küresel düzeyde takdirle takip edilen bir konuma ulaşmıştır.Bizim milletmizde her dönemde teşkilatçılığı ve askeri kabiliyetleriyle öne çıkmıştır. Bu şekilde kendimizi ve dostlarımızı güvende tutmayı başardık. Sürekli kendimizi geliştirdik ve hizmet ettik. Asırlar boyunca adalet, hakkaniyet ve ahlakla yönettiğimiz topraklarda hep huzur hakim oldu. Bu coğrafyalar emperyalist güçlerin eline geçtiğinden beri acı, sömürü ve kan hiç eksik olmadı. Cumhuriyet ilk kurulduğunda uzunca bir süre kendi meselelerimizle uğraşmak zorunda kaldık. Ülkemiz yeniden güçlenmeye başladığında kendisiyle birlikte tüm mazlumların ümidi haline geldi. PKK'dan FETÖ'ye önüne çıkan tüm tuzakları bir bir aşarak yeniden kendi gündemimize odaklandık.

Artık dilenci değiliz. Artık İHA'larımız, SİHA'larımız ve Akıncılarımız var, artık herkes bizden talep ediyor.

Bize parasıyla verilmeyen ürünlerin terör örgütlerine bedelsiz verildiğini gördük. 

Bu mübarek orduyu yozlaştırmak ve içten içe çürütmek için çok uğraşıldı, oyunlar düzenlendi.

7-8 yıldır ülkemizin birliğine saldırılmasının sebebi Türkiye'yi tekrar oyun dışına itme hesabıdır.

Orduyu tarihi misyonundan uzaklaştırmak için oyunlar sergilendi. Bu milletin istiklaline ve istikbaline el uzatmak kimsenin haddine değildir.

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'ün sembolü haline geldiği büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını Allah'ın izniyle kimse engelleyemeyecek.

Tankından topuna, füzesinden radarına, bombasından tüfeğine nice sanayi ürününde dünyadaki muadillerinden daha iyisini üretebilen bir ülke haline geldik.

15 Temmuz'u anlamayanlara nihai mesajı 2023'te vereceğiz."

TEĞMENLER DİPLOMALARINI ALDI

Milli Savunma Üniversitesine bağlı deniz ve hava harp okullarından mezun olan teğmenler, diplomalarını törenle aldı.

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu'nda düzenlenen törende, hava ve deniz harp okulu öğrencilerinden oluşan askeri bandonun tören alanındaki yerini almasının ardından öğrenci alaylarına ait sancaklar alana geldi. Sancaklar, töreni izleyenler tarafından ayakta karşılandı.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan Aydın, MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile diğer protokol ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına gelişinde harp okulu mezunlarını, "Merhaba Teğmenler. Nasılsınız?" diyerek selamladı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan Aydın, törende yaptığı konuşmada, bugün itibarıyla Deniz Harp Okulu'ndan 295 Bahriyeli ve 249 Harbiyelinin 4 yıllık zorlu akademik ve askeri eğitimlerini başarıyla tamamlayarak meslek hayatlarına ilk adımı atacaklarını, uzun, zorlu ve bir o kadar da kutsal yolculuğa başlayacaklarını belirtti.

Aydın, Teğmenlerin bu kutsal görev yolculuğunda ihtiyaç duyacakları fiziksel ve zihinsel sağlamlık ile beceri, harp okulu eğitim ve öğrenim sürecinde mezunlara kazandırıldığını aktardı.

"Devlet ve milletin bekasını doğrudan tehdit eden 15 Temmuz menfur darbe girişimi benzeri ihanet hareketleriyle bir daha karşılaşmamak üzere Milli Savunma Üniversitemizin her bir irfan yuvası gibi, Harp Okullarımız da aklı ve bilimi her şeyin üzerinde tutan, doğruluk timsali, mert ve cesur nesiller yetiştirme sorumluluğunun bilincindedir" diyen Aydın, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, genç teğmenlerin yetiştirilmesinde direktifleri ile bize yol gösteren, pandemi sürecinde örgün eğitimin kesintisiz devamı için desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen başta Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığımıza, kuvvet komutanlıklarımıza ve MSÜ rektörlüğümüze zatıalilerinizin huzurunda şükranlarımı sunuyorum."

MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da Milli Savunma Üniversitesi'nin büyük bir ihanetin, dünya tarihinin en büyük ihaneti 15 Temmuz 2016'dan sonra kurulduğunu anlattı.

İlk öğrencilerinin o dönem dost ve kardeş ülkelerinden gelen misafir öğrencileri olduğunu belirten Afyoncu, "2017 yılında mezun ettik. Deniz Harp Okulundan 9, Hava Harp Okulu'nda 11 dost ve kardeş ülkeden teğmenler mezun oldu. Daha sonra Türk öğrencileri eğitime başladı." dedi.

Afyoncu, genç teğmenlere tavsiyelerde bulunarak sözlerini noktaladı.

Mezunlar adına konuşan Deniz Harp Okulu Birincisi Teğmen Murat Tetik de MSÜ Deniz ve Hava Harp okullarında eğitimlerini tamamlayan 295 deniz ve 249 hava teğmeni olarak bu kutsal yuvalardan mezun olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Murat Tetik, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinin teminatı olan bizler, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığımız güçle görev yapmayı hedefimiz olarak kabul ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda meslek hayatımız boyunca doğruluk ve dürüstlük prensibinden asla şaşmayacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'mekteb-i asli kıt'adır' sözünden hareketle mavi vatan ve gök vatanda üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazır olacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olarak aziz vatan için canlarını seve seve feda edeceklerini de belirten Tetik, "Ant içeriz ki laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ordusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizleri bulacak, kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz." dedi.

DİPLOMA TÖRENİ

Konuşmaların ardından derece alan teğmenler diplomalarını aldı. Deniz Harp Okulu Birincisi Teğmen Murat Tetik tarafından okunan ant metniyle teğmenler ant içti. Teğmen Tetik daha sonra Deniz Harp Okulu mezuniyet zincirine 248'incı yıl baklasını kaloma verdi. Hava Harp Okulu dönem birincisi Teğmen Aybar Avcı da yaş kütüğüne plaket çaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu'nu derece ile bitiren Teğmen Murat Tetik ve Hava Harp Okulu'nu derece ile bitiren Aybar Avcı'ya diplomalarını takdim etti.

Deniz Harp Okulunu ikinci olarak bitiren Teğmen Batuhan Duru ve Hava Harp Okulunu ikinci olarak bitiren Teğmen Mustafa Budanur'a da diplomalarını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar teslim etti.

Deniz Harp Okulunu üçüncü olarak bitiren Teğmen Asalet Gök ile Hava Harp Okulu'nu üçüncü olarak bitiren Teğmen Beyza Nisa Kutlu'ya diplomaları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından verildi.

Harp okullarının alay sancaklarının devir teslimleri sonrasında sancaktarlara ve sancak muhafızlarına kılıç ve diplomaları verildi. Deniz ve Hava Harp Okulu Marşı'nın da okunduğu tören, mezunların alandan geçişleriyle sona erdi.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan