Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesut Yılmaz'ın vefatıyla ilgili açıklama

Taksim Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camii'ndeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Camii'nde incelemelerde bulundu. Buradaki incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi: 

MESUT YILMAZ'IN VEFATI

Uzun bir süre rahatsızlık geçirdi. Bu sabah da rahmet-i rahmana kavuştu. Sabah eşi ile görüşme yaptım. Şu anda henüz, ne zaman defnedilecek onun kararı verilmemişti. İki yer üzerinde durduklarını söylediler. Marmara İlahiyat ve Çamlıca Camii. Kararını henüz vermediklerini söylediler.

Türkiye'de gerek başbakan gerek bakan olarak görevler icra etmiş olan bir devlet adamı. Aynı zamanda hemşehrim. Bundan dolayı da bir hukukumuz var. Tüm davetlerimize sağlıklı olduğu sürece katılma erdemini göstermişti. Bundan dolayı da kendilerine şükranım var. 

TAKSİM CAMİİ

Şimdi arkadaşlar Taksim Camii ile alakalı olarak Ramazan'a yetişmesine dair şu anda bilgi aldım. Burayla ilgili de Atatürk Kültür Merkezi konusunda 2021'inin altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var. Bunun için de Kültür ve Turizm Bakanım tüm gayretlerini ortaya koyuyorlar. İnşallah altıncı ayın sonuna kadar yetiştirme hedefimiz var diyorlar.

Fevkalade bir durum olmadığı takdirde altıncı ayın sonunda burayı inşallah bitireceğiz. Belki elektrik, elektronik işlerde bir sarkma olabilir çünkü ithal. Ama bunun dışındaki bütün işleri altıncı ayın sonunda inşallah bitireceğiz.

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar