Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun gizli göçmen anlaşması iddialarına tepki: İspatlayamıyorsan özür dile

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun gizli göçmen anlaşması iddialarına tepki: İspatlayamıyorsan özür dile

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun göçmenler konusunda "ABD ile gizli bir anlaşma mı var?" iddialarına sert yanıt verdi. Erdoğan, "Mademki böyle bir iddian var, bunu ispatlaman lazım. İspatlayamıyorsan özür dile. Ama bunlarda o karakter yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha önce Erdoğan'ın NATO zirvesindeki ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde bir dışişleri yetkilisi olmadığını iddia etmiş ve sığınmacılar konusunda gizli bir anlaşma olabileceğini söylemişti. Afganistan ile ilgili son durumu değerlendiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasına da yanıt verdi. 

"İSPATLAYAMIYORSAN ÖZÜR DİLE"

Konuyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'na sert bir tepki gösteren Erdoğan, "Mademki böyle bir iddian var, bunu ispatlaman lazım. İspatlayamıyorsan özür dile. Ama bunlarda o karakter yok. Bu tür yalanlar üzerinden bu ülkenin cumhurbaşkanını itham etmek ahlaksızlığın daniskasıdır, bunlar da ahlaksızdır." dedi.

"BAŞINA TERCÜMANIMIZ KADAR TAŞ DÜŞSÜN"

Devam eden açıklamalarında Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na şunları söyledi:

"Bu adam nereden bunu gördü? Kim kendisine bunu sufle etti. Kendi büyükelçisi bile böyle bir şey olmadığını söylüyor. Bu adam yalancı ya! Bugüne kadar doğru bir sözü var mı? Yok. Olmayan bir şeyin iddiasını veya onu ortaya koymak... Söyledikleri tek şey var. Orada Dışişleri yetkilisi yoktu. Ne demek yoktu? İlla olması mı lazım? Ben varım. Dışişleri kime bağlı? Bana bağlı. Ben konuşuyorum. Kafayı takmışlar tercümanımıza. Orada sadece tercüman vardı. Başınıza tercümanımız kadar taş düşsün. Bunu ispatla. Ben mükellef değilim, sen mükellefsin; iddianı ispatlaman lazım. İspatlayamıyorsan özür dile. "

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Politika güncel son dakika Afganistan göçmen mülteci