Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya tartışmalarına ilişkin olarak "Danıştay kararını verir o karara göre atılması gereken adım neyse atılır" dedi.

TRT ortak yayınında soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Libya’nın deniz yetki alanlarındaki konumunun ortada olduğunu belirten ve Türkiye’nin bundan en ufak bir taviz vermeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın son dönemde Türkiye’ye karşı aldığı tavra cevap verdi. Erdoğan, “Biz geçmişte bizim ne sismik araştırma gemimiz vardı, ne sondaj gemimiz var. Bizim şimdi 3 tane sondaj gemimiz var, 2 sismik araştırma gemimiz var. Bunlar çalışmalarını sürdürüyorlar. Fatih de Karadeniz’de çalışma yapacak. Bunlar rahatsız ediyor tabi. Bizim sondaj gemilerimiz buraya geldiği zaman elini kolunu sağlayarak değil, fırkateynlerimizle beraber her türlü hazırlık içinde buraya geliyorlar. Kendinize çeki düzen verin, en ufak bir yanlışa girerseniz gereken yapılır. Yunanistan boş durmuyor, kuru sıkı atıyor. Kuru sıkı attığı ülke hangi ülke. Türkiye’ye bu tür laf atılır mı? Sen kiminle dalga geçiyorsun. Biraz kendine çeki düzen var, haddini bil. Haddini bilmezsen Türkiye’nin yapacağı bellidir. Güney Kıbrıs’ta iki tane camimizi sabote edip, bir taraftan Yunan bayrağını, öbür tarafta bir tane paçavra falan asıyorlar, bunları yaptığınız zaman bunlar karşılıksız kalır mı? Siz uyarılara da kulak asmıyorsunuz. Bu sefer de kalkıyorlar Ayasofya ile ilgili ‘sakın ha orayı camiye çevirmeyin.’ Türkiye’yi siz mi idare ediyorsunuz biz mi idare ediyoruz. Türkiye’nin kurumları var, böyle bir adım atılacaksa yetki sahibi bellidir. Karar verildikten sonra icra makamı gerekli adımı atar. Sizden izin almaya tevessül etmez. Şu anda icra makamına bile gerek yok, Sayın Bahçeli açıklama yaptı, bu ülkenin dinamiklerinde tutuşan, yanan bir şey var. Öyleyse şu anda biz hukuk devleti olarak Danıştay’ın vereceği kararı bekliyoruz. Kararını verdikten sonra atılması gereken adımlar atılır. Bizim şu anda yeni deniz yetki alanları dışında bir de kara var. Karada da atılan ve atılmakta olan adımlar var” dedi.

ABD Başkanı Trump ile yapılan görüşmede S-400 ve F-35 konularının gündeme gelip gelmediği sorusuna cevap veren Erdoğan, “Gündeme gelmedi. Şu anda çalışma grupları oluşturduk. Sayın Trump ile bu akşam yaptığımız görüşmede onları oluşturduk. Dışişleri Bakanımız, Savunma Bakanımız, istihbarat ve özel danışmanlarımız bu çalışmayı yapacaklar” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAKSIZ FİYAT ARTIŞI YAPANLARA İNCELEME BAŞLATILACAK

cumhurbaşkanı erdoğan Ayasofya