Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haksız fiyat artışı yapanlara inceleme başlatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haksız fiyat artışı yapanlara inceleme başlatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan haksız fiyat artışı yapanlara ilişkin "MASAK inceleme başlatacak. Gerekli hesap sorulacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki gelişmeleri TRT ortak yayınında değerlendirdi.

FIRSATÇILARA UYARI

 Cumhurbaşkanı Erdoğan haksız fiyat artışına ilişkin "Sahtekarlara ve soygunculara karşı üzerine gitmeye devam edeceğiz. Nerede bu tip şebekeler yakalanırsa bunlardan gerekli hesap sorulacak. Denetimler gerçekleştiriliyor, haksız fiyat yapanlara yasal işlemler başlatılıyor. Piyasa bozucu faaliyetlerle mücadeleye de devam edeceğiz. Haksız fiyat artışlarıyla ilgili MASAK incelemeleri yapacak. Bu da bir terördür, buna da biz fırsat vermeyeceğiz. Haksız Fiyat Değerlendirme kurulu oluşturuldu. Bu kurul denetimleri yapacak. Üretici, tedarikçi ve işletmeler hakkında da idari para cezası verebilecek.  "dedi.

"ENFLASYON DÜŞÜŞTE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "5,5 milyon dar gelirliye biner lira veriyoruz, buna kalkıp Bay Kemal ne verdiniz ki diyor. İkinci çeyrekte biraz sıkıntılı olacak ama 3-4'te bu işi toparlayacağız. Faiz aşağı doğru çekildi. Enflasyon da tekrar düşüşte. Yatırımcılarımız hadi bakalım buyurun yatırıma" şeklinde konuştu.

TURİZM KORİDORUNUN AÇILMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye bir çekim alanı haline gelecek. Geçenlerde Putin ile bir görüşme yaptım, vatandaşlarınız Türkiye'yi özlediler artık gönderin gelsinler. Haber geldi Türkiye'yi gidilebilecek destinasyonlara koymuşlar. Sayın Boris Johnson ile bir görüşme yapmıştım, Türküm diyorsun oradan buraya gelecek olan turistler var onların da önünü açın dedim. Almanya ile bir görüşmemiz olacak ama ben inanıyorum ki Almanya da Türkiye'ye gelmek isteyen turistlerin önünü kesemeyecek. Bu Schengen'e de ters. Merkel ile yapacağımız görüşmenin hayırlı olacağına inanıyorum. Dünyada da bu turizm çok önemli bir çekim alanı oluşturuyor.

"ANKARA'DA SAĞLIK VADİSİ OLUŞTURACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sağlık turizminde durmayacağız. Yerli ve milli solunum cihazlarını ürettik. Siparişler yoğun bir şekilde gelmeye başladı. 60 bin civarında sipariş var. Bir de aşı ve ilaç çalışması yapıyoruz. Sağlık vadisi kuruyoruz. Sağlık Bakanlığımız şu anda onun çalışmasını yapıyor. ODTÜ'nün çevresinde yapılacak. Orada da ciddi bir sıçrama istiyoruz yapalım. Aşı ilaç ve tıbbi cihazda dışa bağımlılığı bitirmemiz gerekiyor. Bu konuda çalışmalar daha çok, kök hücre, gen tedavisi gibi alanlarda AR-GE yatırımlarımıza önem veriyoruz. İnşallah, ülkemizi bilgi ihraç eden parlak bir geleceğe taşıyacağız" ifadelerini kullandı. 

"PUTİN İLE LİBYA KONUSUNU KONUŞACAĞIM"

Libya konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuşacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu akşam yaptığımız görüşmeden (Erdoğan-Trump görüşmesi) sonra ABD-Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Yaptığımız görüşmede bazı mutabakatlarımız oldu, böyle bir adım belki olabilir. Sayın Putin'le de görüşmelerim olacak. Rusya'nın orada bu şekilde bulunuyor olması. Onları kendileri ile konuşalım istiyorum. Hafter her an sürecin dışına atılabilir. Gelişmeler onu gösteriyor" dedi.


son dakika son dakika haber