Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya 'göçmen' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda STK temsilcilerini kabulünde konuştu. Erdoğan, göçmenlerle ilgili Avrupa'ya yönelik mesajında, 'Artık kapılar açılmıştır, şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK temsilcileri ile buluşmasında İdlib'e yönelik Bahar Kalkanı Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avrupa'ya sınırdaki göçmenlerle ilgili mesaj vererek, 'Aylar önce bir açıklama yaptım. 'Bir yük paylaşımına Batı girmezse kapıları açarız' dedim. Ama bunlar işi hafife aldı, şimdi kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı. Artık kapılar açılmıştır, şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları: 

Ülkemizi terör örgütleri ile kuşatma, şehirlerimize gözü diken rejimlerle tehdit edenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Şubat ayının başlarında bir süreç başladı. 4 milyona yakın mülteci bizim ülkemizde 9 yıldır. Şimdi de 1.5 milyon mülteciyi sınırlarımıza sürmek suretiyle bize bir yük daha getirmek istediler.

AVRUPA'YA GÖÇMEN MESAJI: BU YÜKTEN NASİBİNİZİ ALACAKSINIZ

Aylar önce bir açıklama yaptım. 'Bir yük paylaşımına Batı girmezse kapıları açarız' dedim. Ama bunlar işi hafife aldı, şimdi kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı. Artık kapılar açılmıştır, şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız. Rakam ciddi manada yükseldi, yükselmeye de devam ediyor. 

Bu akşam Bulgaristan Başbakanı ile, Merkel ile telefon görüşmemiz olacak. Perşembe günü de sayın Putin ile gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki orada artık ateşkesi, diğer adımları atar, bu işi süratle neticeye kavuştururuz. 

HAREKATIN SON BİLANÇOSU

Şu ana kadar 135 tank, 22 zırhlı araç, 45 top, 44 roketatar, 5 hava savunma rampası, 12 tanksavar, 4 havan, 29 pikapa monteli uçaksavar, 1 İHA, 8 helikopter, 24 zırhlı araç, 9 mühimmat depo olarak kullanılan binalar, 2 uçak, 2 füze rampası, son rakam 2 bin 557 rejime ait asker, bunun yanında orada yardımcı olarak onlarla beraber bu mücadelenin içinde olan kişiler, bunlar da etkisiz hale getirildi, öldürüldü. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. 

Kahraman askerlerimizi teröristler ve zalim Esed'in askerleriyle mücadele ediyor. Bize düşen üstümüze düşeni yapmak, ülkemizin kalkınmasını sağlamaktır. Her bir şehidimize karşılık onlarca rejim unsurunu etkisiz hale getirerek, çok ağır bedeller ödetiyoruz. Dün Neyrab havalanını da yerle yeksan ettik. 

Sizden beklentimiz bu harekatımıza destek vermenizdir. Birileri silah, mühimmat göndersin bu mücadeleyi yürüteyim derseniz, geçmişte olduğu gibi sizi yaya bırakırlar. Şimdi bunları üretiyor ve bu mücadeleyi sürdürüyoruz.

Artık bizim yerli İHA'larımız, SİHA'larımız var. Bunlarla buralarda icra faaliyet yapıyoruz. Sizler daha çok çalışarak, üreterek, ihraç ederek, istihdam sağlayarak hem siz daha çok kazanacak, hem de ülkemize kazandıracaksınız.

Bir kez daha Bahar Kalkanı Harekatımıza destek verdiğiniz, acımıza ortak olduğunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor