Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos eleştirilerine yanıt: Zaferler bu eserlerle kutlanır, lafla değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos eleştirilerine yanıt: Zaferler bu eserlerle kutlanır, lafla değil

Roketsan'ın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin eleştirilere yanıt verdi: "Zaferler bu eserlerle kutlanır, lafla değil. Zafer diye bir kararlılığınız varsa bu eserleri dikersiniz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni'ne katıldı. 

Törende konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Gazi Mustafa Kemal'i ve kahraman silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 98 yıl önce her türlü yokluk, imkansızlığa rağmen şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla kazanan bu zaferlere sahip çıkıyoruz. Bu zaferlerin hepsi şehitlerimizin mübarek kanlarıyla bu topraklara vurduğumuz bir mühürdür. 

Malazgirt'e nasıl sahip çıkıyorsak, bu toprakları ebedi vatanımız kılan Büyük Zafer'e de aynı samimiyetle, aynı heyecanla sahip çıkıyoruz.

Malazgirt ne kadar bizimse, İstanbul'un fethi ne kadar bizimse, Çanakkale de aynı şekilde bizimdir, Dumlupınar da Sakarya da bizimdir.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ, EN SON DEVLETİMİZDİR'

Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerlerini kötüleyenler, Gazi Mustafa Kemal’in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır.

2 bin 200 yılı aşan Türk tarihi, devletleri, zaferleri, mücadeleleri ve yükselişleriyle bir bütündür. 2023'te yüzüncü yaşını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti bizim millet olarak bu topraklarda kurduğumuz ilk değil, en son devletimizdir. Biz hemen her konuyu istismar amacı haline getirenlerin asıl niyetlerini elbette biliyoruz. Bunların 30 Ağustos gibi, Cumhuriyet gibi, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığının farkındayız.

30 Ağustos bahanesi ile tarihimize saldıranların, zaferlerimiz arasında ayrım yapanların amacı 83 milyonun birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastetmektir. Allaha hamdolsun şimdiye kadar, milletimiz bu oyunlara gelmemiş, ortak değerlerin istismar edilmesine asla fırsat vermemiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos eleştirilerine yanıt: Zaferler bu eserlerle kutlanır, lafla değil - Resim : 1

Büyük Zafer'in 98. yıl dönümünü savunma sanayiimizin geldiği seviyeyi gösteren böyle bir programla kutlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Zaferler bu eserlerle kutlanır, lafla değil. Zafer diye bir kararlılığınız varsa bu eserleri dikersiniz. Bize çok daha ileri eserler yakışır. Bunları da yapacak mıyız? Evet, yapacağız. Günümüzde savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan ülkelerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir.

"FELÇ OLMUŞ SAVUNMA SANAYİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRDIK"

Sakarya’daki tank palet fabrikamızı diline dolayanlar, bu ülkeyi 2002'ye kadar yüzde 70 dışa bağımlı hale getirenlerdir. Son 18 senede felç olmuş savunma sanayiimizi yeniden ayağa kaldırdık. 2002 yılında 62 savunma projesini üretirken bugün bu sayı 700'e yaklaştı. Sadece son 5 senede 350 civarında yeni proje başlattık. 

Harekatlarımızla güney sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu boşa çıkardık. Irak'ta ve Suriye'de de bölücü terör örgütüne nefes aldırmıyoruz. Teröristleri inlerinde buluyor, imha ediyoruz. 

"TESTLERİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK"

Savunma sanayii alanında koordinasyon ve eş güdüm eksikliğine tahammülümüz yoktur. Özellikle kendi üretebileceğimiz ürünlerin yurt dışında üretilmesine asla razı değiliz. Elimizdeki sınırlı kaynağı, savunma sanayiimizi güçlendirmek için kullanmak birinci önceliğimiz olmalıdır. Ülkemizi savunma sanayiinde devler ligine taşıyacağınıza inanıyorum.

Milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

Bayraktar TB2 SİHA'nın lazer işaretlemesini yaptığı hedef, lazer güdümlü 230 milimetre füze sistemi tarafından vuruldu. Bu yeni gelişme bilhassa cephedeki askerlerimizin gücüne güç katacak.

Mikro uydu fırlatma projesinin testlerini başarıyla gerçekleştirdik. Türkiye tamamen kendi geliştirdiği teknolojilerle uzaya ilk adımını atmış oldu.

ATMACA Gemisavar Füzesi, ülkemizi gemisavar üretebilen 5 ülke arasında dahil etmiştir. Mikro Uydu Fırlatma Preojesi, merkezin yürüttüğü kritik çalışmalar arasında yer alıyor.

Füze güdümlü mühimmat sistemlerinde ihtiyaç duyulan küresel konumlama aracı ilk kez milli imkanlarla üretildi.

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor