Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha önce hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili, "Ben şu ana kadar ABD'deki hiçbir liderle böyle bir durum yaşamadım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkileri, Rusya ziyaretinin gündemi ve koronavirüs salgınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"ŞU ANA KADAR ABD'DEKİ HİÇBİR LİDERLE BÖYLE BİR DURUM YAŞAMADIM"

(Türkiye-ABD ilişkileri) İki NATO ülkesi olarak (ABD ile) çok daha farklı noktada olmamız gerekir. Ben şu ana kadar ABD'deki hiçbir liderle böyle bir durum yaşamadım. Terör örgütleriyle ilgili mücadelede maalesef ABD şu anda, terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor. ABD ile beklenen noktada değilsek bunları da ifade etmek gerekir.

"PUTİN'DEN BEKLENTİLERİM ÇOK FARKLI"

(Rusya ziyareti) Sayın Putin'den beklentilerim çok farklı. Suriye'de rejim, ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Burada bir dost ülke olarak da Sayın Putin'den, Rusya'dan bir dayanışma gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. ABD, Suriye ile ilgili de pek ilintili değil. Burada İran var, Rusya var, biz varız. Buradaki hakikaten, orayı da bir barış havzası haline dönüştüreceksek, bunu görüşmemiz şart.

"BİLİM KURULU'NUN MASKE KONUSUNDA BİR HASSASİYETİ VAR"

Çok farklı, yeni tedbirler konusu Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Alınacak tedbirler, halkımızda, öğrencilere yönelik çok farklı olmamalı. Dün bakanımla görüşmede, maske başta olmak üzere bunlardan da taviz veremeyiz diyor. Demek ki Bilim Kurulu'nun maske konusunda bir hassasiyeti var. Taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Ben vefata çok önem veriyorum. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim başat tedbirlerimiz olacak. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan ABD Biden Rusya Putin