Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse, Suriye ile de bu iş yoluna girebilir

son dakika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse, Suriye ile de bu iş yoluna girebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle bir araya geldiği Konya'da önemli açıklamalarda bulundu. Sisi ile görüşmesi hakkında konuşan Erdoğan, "Şimdi süreç başladı, bakanlarımızla süreç devam edecek. Nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse, Suriye ile de bu iş yoluna girebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle bir araya geldiği Konya'da önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Yönetimde asıl olan parayı, insanı ve projeyi yönetmektir.

- İstanbul Havalimanı için cebimizden para çıkmadı.

- Adamlara lakap takmışlar "5'li çete" diyorlar. Niye? Bunu söylediğin zaman bu ülkede yabancı sermaye gelip yatırıma girer mi, girmez. Bütün bunlara rağmen şu andaki iktidara yerli ve yabancı girişimciler güvendiği, inandığı için giriyor. İşte İstanbul Havalimanı böyle yapıldı. 

- Gençlerin yapılan projeleri görmesi lazım.

- Artvin-Yusufeli barajı 7 yıl içinde kendini finanse edecek.

- Eğer Marmaray'da CHP önümüzü tıkamamış olsaydı, 4 yıl daha erken bitirecektik. Çok zorluk çıkardılar bize. Am ne oldu? Biz dedik ki Ferhat'ız, dağları delip geçeceğiz... Bizim iktidarımızın öncesinde böyle raylı sistemler, tüneller vs yok. 

- Bolu Dağı'ndan geçerkenki o meşhur tünel, biz gelene kadar kapalıydı. "Burayı patates deposu yapalım" diyorlardı. Birileri de 'burayı doğal gaz deposu da yapabiliriz' diyordu. Biz ise 'boşuna mı emek verdik buraya' dedik. Burası İtalyanlarla ortak yapılmıştı. Biz dedik ki burayı aynen tünel olarak yapacağız ve halkımızı huzura kavuşturacağız. Orayı o şekilde yaptık, bitirdik. Kışın Bolu Dağı'nda çekilen cefa yok artık. Herkes rahatlıkla gelip geçiyor.

- Biz aşağılık kompleksini yaşamayacağız, niye? Bu milletin tarihi farklı. Biz öyle bir tarih yazmışız ki, o tarihi yazan milletin torunları olarak sizler de bizi geçeceksiniz.

- Sağlıkta şehir hastanelerimiz ayrı bir güç, ayrı bir imkan. 

ÖĞRENİM KREDİSİ AÇIKLAMASI

- Gençlik ve Spor Bakanımız, heyetiyle çalışmalarını yapıyor. Sonrasında lisans, yüksek lisan, doktora, tüm bunların ücretlerini belirleyip bana onaya getirecekler. Ondan sonra da açıklamayı yapacağız. 

- Biz Aybüke hocamızı şehit edenlerin yolundan gidemeyiz.

"ŞU AN İTİBARIYLA TOGG FABRİKASINDA 1430 ÇALIŞAN VAR"

 - Bunlar Türkiye sevdalısı değil, düşmanı. Mesela TOGG açılışına biz bunları davet ettik ama icabet etmediler, gelmediler. Buralarda görünmek onlar için adeta bu yatırımları onaylamak anlamına gelir endişesi taşıyorlar ve onun için gelmiyorlar. Şu an itibarıyla orada 1430 çalışan var. Türkiye olarak biz adeta yeniden bir tarih yazmak durumundayız ve bunu yazar mıyız biz? Yazarız. Mesela şu anda işin başında olan arkadaş Bosch'tan geldi. Bir diğer eleman Hyundai'den geldi. Avrupa'da çalışan gençlerimizi de istihdam ediyoruz.

- Şu anda İHA, SİHA, Akıncı vesaire bunları isteyen dünya devleri var. 'SİHA gönderin bize' falan diye... Alandık ama şimdi veren el olma noktasına geldik.

- İlim tahsil etmede gerekli olan araç gereç neyse hepsinde elimizden gelen kolaylığı yaparız, biz zaten sizler için varız. 

- Nasip olursa seçimden sonra konut projelerinin yeni etaplarının adımlarının da atılmasının kararını vereceğiz.

YUSUFELİ BARAJI

- Şu an itibarıyla o belge ciddi manada su alan bir bölge ve Yusufeli bu aldığı suyu rezerv olarak tutabilme imkanına sahip ve geçmişten bu yana Yusufeli 7 kez yer değiştirdi. Bununla birlikte de daha güzelini nasıl buluruz bunu da rahmetli Kadir Topbaş ağabeyimizle beraber, o oralıdır, istişarelerimizi yaptıktan sonra sonucunda yaptığımız incelemelerde şu andaki yerin en uygun yer olduğuna karar verdik. Yerleşenler çok memnun, esnaf çok memnun. Öyle zannediyorum ki 1-1 buçuk ayda oradaki yerleşim sorunu çözülmüş olacaktır. 

- Biz bir defa israfı kestik. İkide bir Külliye, yatıyorlar kalkıyorlar Külliye... Halbuki gezip görenler hayran kalıyorlar. 

ALTILI MASA'NIN ADAYI

- Er veya geç YSK'nın seçim takvimi çalışmaya başladığı andan itibaren mecburen adaylarını açıklayacaklar. Şu anda onlar gündemi meşgul etme gayreti içindeler. İşte "Hadi sen bir yemek hazırla sana gidelim..." Şu ana kadar yaptıkları bu. Bir başka yemek verecek masa çıkar mı, bilemiyorum. 

"NASIL MISIR İLE BU İŞ YOLUNA GİRDİYSE, AYNI ŞEKİLDE SURİYE İLE DE YOLUNA GİREBİLİR"

- Siyasette küslük olmaz. Yarın hangi ülkeyle gelişmeler ne gösterir ayrı konu. Yunanistan rahat durmuyor, üzerimize üzerimize ileri geri konuşuyor. Sayın Sisi ile yaptığımız görüşmede Türkiye-Mısır ilişkilerinde olayın liderler seviyesinde tartışılmasından öte, kendisine de söyledim, bizim Mısır halkı ile olan ilişkilerimiz farklı tabi. Son dönemde 9 yıllık süreçte bir sıkıntı yaşadık, tabii o akşam özellikle de Katar Emiri'nin araya girişiyle bu adımı atıp o sıkıntıyı aştıktan sonra da yarım saat 45 dakika kadar Sayın Sisi ile daha kapsamlı bir görüşme yaptık. Biz bu görüşmelerimizi genişletelim dedik. Akdeniz'de Türkiye-Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir. Daha sonra da aldığım bilgi çerçevesinde kendisi de bu görüşmeden çok mutlu olmuş. Şimdi süreç başladı, bakanlarımızla süreç devam edecek. Güzel gelişmeler olacak diye inanıyorum. Bizim Körfez ülkeleriyle olan küslüğümüzü menfaate çevirmek isteyenler oldu. Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse, aynı şekilde Suriye ile de yoluna girebilir, siyasette küslük olmaz. 

- Bugün Konya'da 100 bine yakın insanın bu soğuk havaya rağmen meydana gelmesi, bir heyecanın nasıl tavan yaptığını çok açık ve net gösteriyor. Bu akşam sohbetinde de yakından tespit etmiş durumdayım. Cumhur İttifakı olarak birlikte yürüdüğümüz bu yolda 2023 bizim yeni bir zafer yılımız olacaktır. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika Mısır Sisi Suriye Yunanistan Yusufeli Barajı öğrenim kredisi vergi