Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yıl 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz

Haberglobal.com.tr
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yıl 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimleri öncesi duraklarından biri Muğla oldu. 50 bin kişilik bir kalabalığa hitap ettiğini açıklayan Erdoğan, "Bu yıl 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz. 31 Mart akşamı Muğla'yı özellikle takip edeceğim." dedi.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla mitinginde halka hitap etti. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BİZ BU ÜLKEYİ 81 İLİN TAMAMIYLA KUCAKLADIK"

- Muğla'ya yapılan her hizmette mührümüz var, damgamız var. Kendimi fahri Muğlalı olarak da görüyorum. Bu vesileyle geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde yüzde 34,5 oy oranı için tüm Muğlalılara teşekkür ediyorum.

- Biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Alt yapı eksikleri gidermek için çalıştık, ülkemizi 21 yılda 3 kat büyüttük. Hiç kimseyi hiçbir zaman ötekileştirmedik. Her kesimden vatandaşımızın tamamını kucakladık, tamamına hizmet ettik. Kürt kardeşlerimizin hakkını da biz savunduk. Ege'ye de Doğu Anadolu'nun her karışına da yatırımları biz götürdük. Biz bu ülkeyi 81 ilin tamamıyla kucakladık. Türkiye'yi önce 2023 hedefleriyle sonra da Türkiye Yüzyılı hedefleriyle biz buluşturduk. 

"PROJELERİMİZİ ENGELLEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENLERİ YAPMIŞLARDIR"

- Çeyrek asır öncesinin Muğla'sını gözlerinizin önüne getirin, yanına da şimdikini koyun. Arada adeta asırlık fark göreceksiniz. Muğla şimdi dünyanın göz bebeği. Buna rağmen Muğla hak ettiği yerde değildir. Muğla'yı köy görünümünde tutanlar, projelerimizi engellemek için de ellerinden gelenleri yapmışlardır. Bu projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar. Muğla Antalya kadar gelişemediyse sebebi bu zihniyettir ve Atatürk'ün arkasına saklanan kifayetsiz temsilcileridir. 

"BU YIL 31 MART'TA MİLLİ İRADE BAYRAMINI İLAN EDECEĞİZ"

- Şu anda karşımda 50 bin kişi var. Bu yıl 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz. Muğla'mıza verdiğimiz sözleri tutmak için de gece gündüz çalıştık. İktidara geldiğimiz günden bu yana Muğla'ya 122 milyar TL tutarında kamu yatırımı yaptık. 11 bin 157 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Şimdi de Muğla-Bodrum ve Fethiye'ye yeni spor tesisleri kazandırmak için çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerine 4 milyar liralık kaynakla destek olduk. 15 hastanenin de aralarında olduğu 40 sağlık tesisi inşa ettik. 2303 konutun yapımına da devam ediyoruz. Orman yangınlarının ardından 21 köy evi inşa ederek hak sahiplerine teslim ettik. 4 bin 455 bağımsız bölümün dönüşümünü sağladık. Ulaştırmada 90 kilometreden aldığımız yolu 463 kilometreye çıkardık. Geçen yıl 5,5 milyon kapasitesine ulaşan Dalaman Havalimanı'nı yeniledik. 

"YOLA AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

- Siz sandıkta yeter ki bize destek verin. Cumhurbaşkanı kim? Erdoğan. Hükümet Cumhur İttifakı. Yerel yönetimlerde de Cumhur İttifakı güven alırsa, bizi tutana aşk olsun.

- Türkiye'nin istikrarını bozmak isteyen emperyalistlerin ilk harekete geçirdiği araçlar terör örgütleridir. Terörle mücadelede en önemli strateji değişikliğini biz yaptık. 15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelemizi artık kendi topraklarımızda değil, terörün kaynağında yapacağımızı ilan ettik. Yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 

- Adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. 31 Mart'a kadar durmadan, usanmadan yola devam edeceğiz. Ben size inanıyorum. 31 Mart akşamı Muğla'yı özellikle takip edeceğim.