Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahibiyiz

HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde konuştu. Erdoğan, "Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahibiyiz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Ahlat Anadolu'da okun ilk düştüğü yerlerden, ocağın ve otağın kurulduğu ilk yurtlardandır. Burası Anadolu'daki tarihimizin yazılmasında daima pergelin sabit noktası olmuş, konumu ve kimliğiyle iftihar duyduğumuz bir şehirdir. Ahlat'ta bin yıldır atan nabız, milletimizin ve devletimizin nabzıdır. Ahlat'ın kıymetini bilmek, Anadolu'daki varlığımızın değerini bilmektir. Ahlat'ın sanat eserleri mana itibarıyla geçmişimizi ve geleceğimizi temsil eden abidelerdir. Bunların kıymetini anlamak gelecek nesillerin de kimliklerinin şerefli bir nişanesi olacaktır. Türkiye sadece mevcut nüfusundan ibaret değildir. Ahlat, fetihler ve Fatih'ler doğuran, başkentler doğuran, şehirler anası bir şehirdir. 8 bin 200 ecdat mezarıyla Ahlat, bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi de hatırlatır. Ahlat çalışmalarımız neticesinde küllerinden yeniden doğdu. 

- Etnik köken üzerinden bizi bölmeye çalıştılar. Bölücü terör örgütü eliyle aramıza nefret duvarları örmeye kalktılar. Nice hain ve kalleş oyunla kardeşliğimizi dinamitlemek, bizi kolay yutulur lokma haline getirmek istediler. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahibiyiz. Bu toprakların altında da, üstünde de biz varız. Her karışında bir şehit yatan Anadolu bizim öz yurdumuzdur. Milletimizin ezeli ve ebedi kardeşliğini bozmaya çalışanlar ne yaptılarsa bir türlü muvaffak olamadılar. Şimdi de istikbale yürüyoruz. Ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde 85 milyon biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, Çerkez, hepimiz bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz.