Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim tek derdimiz var ihracat, bunu başaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim tek derdimiz var ihracat, bunu başaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bizim tek derdimiz var ihracat, bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kurtuluşu asıl taçlandıran şehrin insanıdır. Gaziantep bu yolda öyle bir mesafe kat etti ki örnek alınacak bir şehir oldu. Bu yeni mücadele döneminde en büyük katkıyı Gaziantep'ten bekliyoruz.

"KALKINMANIN TEMEL ŞARTLARINDAN BİRİ İŞ GÜCÜDÜR"

Bugün burada şehrimize kazandırdıkları okullar kazandıran, şehrin gelişimine katkı sağlayan iş insanlarımızla birlikteyiz. Şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Rabbim işinize, kazancınıza bereket versin. Kalkınmanın temel şartlarından bir iş gücüdür.

"EĞİTİM ÖĞRETİMİ ÖNCELİKLERİMİZİN BAŞINA ALDIK" 

Komşusu açken tok yatan bizden değildir emrini tüm dünyaya hakim kılabilsek emin olun şu yerküre üzerinde tek bir mağdur kalmaz. Eğitim öğretimi önceliklerimizin başına aldık. Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi. Şimdi yurt dışından binlerce öğrenci eğitim için Türkiye'ye geliyor. Türkiye'nin kurtuluşunun eğitim-öğretimle insanlarımızın üretmesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz.

"ÜNİVERSİTEMİZİN OLMADIĞI İL YOK" 

Derslik sayımızı 343 binden 601 bine yükselttik. Okullarımızda görev yapan öğretmenlerin 4'te 3'ü bizim dönemimizde göreve başladı. 76 üniversitemiz varken şimdi 207 üniversiteye akademik personel sayısını 180 bine çıkardık. Üniversitemizin olmadığı il yok. Bugün artık her alanda ihtiyacını karşılayacak pırıl pırıl insan kaynağına sahip bir Türkiye var. Ülkemizi her alanda olduğu gibi eğitim öğretimde de hedeflerine ulaştıracağız.

Bugün artık her alanda ihtiyacını karşılayacak pırıl pırıl insan kaynağına sahip bir Türkiye var. Ülkemizi her alanda olduğu gibi eğitim öğretimde de hedeflerine ulaştıracağız. Haliç'i temizledik ve içindeki bütün pislikleri taşımak suretiyle kurtardık. Bütün mesela inanmaktır.

Gaziantep neydi şimdi ne oldu. Demek ki ehil ellere verilirse bu vatanı milleti sevenlere verilirse Gaziantep'te Anadolu'nun bağrında şu anda geldiği durumu gibi daha da iyi hale gelir. Gaziantep ile övünmek bizim için şereftir. Bizim tek derdimiz var ihracat, ihracat ve ihracat. Bunu başaracağız.