Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyor, kaynağında etkisiz hale getiriyoruz

son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyor, kaynağında etkisiz hale getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Hem iç, hem de dış politikaya dair kritik açıklamalar yapan Erdoğan, "Artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyor, kaynağında etkisiz hale getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuşuyor.

- Bugün 3 bin 700 evladımızı görev yerlerine göndermenin heyecanını yaşıyoruz. Şu gördüğünüz akademinin her yönden fiziki mekân olarak inanıyorum ki, herhalde dünyada çok çok nadide ülkede belki benzeri var. Burası bambaşka, bu fiziki mekâna sahip olan böyle bir akademi yok ve buradan da işte eserleri görüyorsunuz, bu şekilde dipdiri, imanıyla, itikadıyla bir nesil yetişecek. Komutanlar ordusu yetişecek. Onlar da ne Gabar'da, ne Cudi'de, ne Tendürek, ne Besler Deresi'nde bugüne kadar nasıl terörist bırakmadıysalar, bundan sonra da bırakmayacaklar.

- Yangın mı var jandarmamız orada, sel felaketi mi var oradalar. İşte onlar bizim polisimizdi, jandarmamızdı ve hepsi her türlü fedakârlığı ortaya koydular, feda-i can ettiler ve gözü yaşlı anneleri, babaları kurtardılar. Her gün şahit olduğumuz hadiseler bize şu gerçeği hatırlatmaktadır, Türkiye üç kıtanın kesişme noktasında yer alan stratejik konumu fevkalade yüksek coğrafi bir konuma sahiptir. Geniş bir bölgede yaşanan her olay bizi doğrudan etkilemektedir. Afganistan'da 40 yıldır devam eden iç karışıklıkların, Libya'daki kardeş kavgasını, Yemen'de çözüme kavuşturulamayan çatışmalar, Suriye'de 11 yıldır devam eden zulüm ve saldırıların, Balkanlar'da yeniden alevlenmeye başlayan gerilimlerin, Afrika'da her yıl yüzbinlerce cana mal olan açlığın, Kafkasya'da fitne girişimleri, menfi yansımaları en fazla hisseden ülke hiç şüphesiz ülkemiz, vatanımız Türkiye'dir.

- Batılılar gibi "bana ne başkalarının acısından, gözyaşından" diyemeyiz. Biz tarihiyle, kültürüyle, değerleriyle nam salmış büyük bir devletiz. Vicdanı, merhametiyle temayüz etmiş büyük bir milletin evlatlarıyız.

- Zorluklara aldırmadan gereği neyse yerine getirmek, mazlumlara kucak açmak, vicdani görevimizdir. Birinin yaşadığı duyguya diğerinin kayıtsız kalması kadim kardeşlik hukukuna aykırıdır. 

- Filistin, Suriye, Irak'ta diğer dost ve kardeş halklarla ilişkimizi eleştirenler, Türkiye'nin tarihi ve beşeri derinliğinden de bihaber olan gafillerdir. Şayet birisi zerre kadar tarihi bilgisi olup da hala 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var' diyorsa emin olun ülkemizin kötülüğünü istiyordur. 'Irak'la niye yakından ilgileniyoruz' diye soran kimse Türkiye'nin fenalığını düşünüyordur. Yunanistan'a yapılan askeri yığınağı gördüğü halde hala savunma sanayine niye yatırım yapıyorsunuz diyen varsa stratejik bakış açığını kaybetmiş demektir.

- On bin kilometre öteden ülkeme ve ülkemde teröristlere tırlarla eğer mühimmat getiriyorsa, eğer buraya bütün araç, gereç getiriyorsa ve onlarla sınır ötesi bize operasyon yapıyorlarsa, onlara da biz gereken cevabı sınır ötesinde yaptığımız anlaşmayla, sınır çizgisinin 30 kilometre ötesine kadar gereken cevabını veriyor, bundan rahatsız oluyorlarsa hiç kusura bakmasınlar, onlar rahatsız olacak biz de yolumuza devam edeceğiz. Elbette gün gelecek tarih bunları yargılayacak, hükmünü verecektir. 

 - Yabancı basına Türkiye'yi, savunma sanayii hamlelerini şikayet edenlere sadece acıyoruz. Biz İHA'larımızı da, SİHA'larımızı da, Akıncı'larımızı da, savaş uçaklarımızı da, helikopterlerimizi de yapmaya devam edeceğiz. Bize yan bakana biz de düz bakmayız. Bugün de onları kendi hırsları, sığ hesaplarıyla baş başa bırakıp, işimize bakıyoruz. Kimse Yunanistan'da 101-15 Amerika üssü var diye eleştirmiyor. Ama en ufak ses çıktığı zaman Türkiye Yunanistan'ı tehdit ediyor, buyurun.

- Hiçbir ülkeye husumet beslemiyoruz. Her ülke, toplumla mümkün olan en ileri, iyi, samimi ilişkileri kurmak, geliştirmek istiyoruz. Amacımız yakın komşularımızdan başlayarak çevremizde barış ve işbirliği kuşağı tesis etmektir. Bilinçli olarak bölgemize giydirilen kardeş kavgası ve deli gömleğini yırtıp atmakta kararlıyız. Kimi konularda anlaşmazlık yaşadığımız ülkelerle ilişkilerimizi kazan kazan, karşılıklı saygı temelinde yeniden rayına oturttuk. Türkiye'nin arabuluculuk rolünü Rusya-Ukrayna savaşında çok daha güçlü şekilde öne çıkardık. Türkiye'yi söz ve etki sahibi yaptık, stratejik konuma yükselttik. Çatışmaların, istikrarsızlığın eksik olmadığı bölgede Türkiye diplomatik, ekonomik, askeri başarılarıyla göz doldurmaktadır.

- Artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyor, terörü ve teröristleri kaynağında etkisiz hale getiriyoruz. Bölücü terör örgütüne tarihinin en ağır darbelerini indiriyoruz. Bunu da kılı kırk yaran bir hassasiyetle yürütüyoruz. Artık vatandaşlarımız terör tehdidinin korkusunu hissetmeden aileleriyle piknik yapmanın huzurunu yaşıyor. Terör nedeniyle yatırım alamayan bölgelerimiz bugün ihracatta rekor kırıyor. Sahil güvenliğimizin olağanüstü çabalarıyla ölümlerin önüne geçtik. Çoğu kadın ve çocuk 41 bin insanın hayatını biz kurtardık. Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı mücadelesi kararlılıkla sürdürülüyor. Zehir tacirlerine de göz açtırmıyoruz. 

- Bugünden itibaren genç kardeşlerime sesleniyorum, yeni bir hayata başlayacaksınız. Ülkemize ve milletimize hizmet edeceksiniz. Sizlerden devletimize büyük bir aşkla hizmet ederken şu kadim ilkeyi asla aklınızdan çıkarmamanızı istiyorum: Devleti korumanın yegane yolu, bağrından çıktığınız milleti korumaktır. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika