Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afganistan'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında, "Türkiye'nin Afgan mültecilere kapıları açması düşünülemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afganistan'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında, "Türkiye'nin Afgan mültecilere kapıları açması düşünülemez" dedi.

Erdoğan'ın ABD dönüşü açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde: 

-(ABD ile) Temennim iki NATO ülkesi olarak birbirimize hasmane değil dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu an gidiş pek hayra alamet değil.

-Ben, oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem.

-(F-35) Türkiye olarak dürüst davranıyoruz, duruşumuz dürüsttür ama Amerika maalesef dürüst davranmadı, davranmıyor.

-Biden, terör örgütlerine silah, mühimmat, araç gereç taşımaya başladı. Biz bunu elimizi kolumuzu sallaya sallaya seyredecek değiliz.

-Şu anda Taliban’ın elindeki silahlara baktığınız zaman, bu silahlar Amerika’nın silahları. Dolayısıyla bu bedeli de ödemek durumunda kalacaktır.

-Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik.

- Türkiye olarak iklim değişikliği noktasında düşüncemizi Glasgow’da vereceğimiz mesajlarla da ortaya koyacağız.

-Bize S-400 konusunu bahane edip F-35’leri vermemek, devletler arası ilişkilerde ne diplomasi ne münasebetler noktasında kimlik ortaya koymaktır.

-Taliban’ın şu andaki yaklaşım tarzına bakıldığında kucaklayıcı, kuşatıcı bir yönetim maalesef oluşmadı.

-Temennim, gerek Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ile alakalı gerekse ikili ilişkilerdeki süreci zengin kılacak bir iktidar iş başına gelsin.

-Diyanet İşleri Başkanı'mızı asla yalnız bırakmayız. Bu makama hakaret edenler, bu ülkede dinini, diyanetini bilenlere hakaret etmiş olurlar.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan