Cumhurbaşkanı Erdoğan: AFAD hesaplarına gelecek her kuruş, depremzedeler için kullanılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Kahramanmaraş Depremi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Tek Yürek" bağış kampanyası canlı yayına telefonla bağlandı. Erdoğan, "AFAD hesaplarına gelecek her kuruş, depremzedelerimiz için kullanılacaktır" dedi.

Afet bölgesine yönelik gerçekleştirilen "Türkiye Tek Yürek" bağış kampanyası canlı yayınına telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD hesaplarına gelecek her kuruşun depremzedeler için kullanılacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yaralarını sarmak için başlatılan "Türkiye Tek Yürek" bağış kampanyası canlı yayınına telefon bağlantısıyla katılarak, Kabine üyeleri ve kabine toplantısına katılan kamu görevlileri olarak depremzedeler için toplamda 136 milyon 589 bin lira bağışta bulunduklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Bizleri takip eden tüm kardeşlerimizi şahsım ve milletim adına saygıyla selamlıyorum. 2 yıkıcı deprem 11 ilimizde ciddi bir yıkıma yol açtı. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla anında harekete geçti. Fevkalade bir mücadele ile arama kurtarma ve arama çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz.

250 bin görevlimiz ile çalışmalar hızlandırılmıştır. Şehirlerimizin yeniden kurulması için çalışmalar için kolları hemen sıvadık. Mart başında 30 bin konutun inşasına başlıyoruz. Milletimizin bu tür durumlardaki tutumunu geçmişteki afetlerinden çok iyi biliyoruz. Tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamla milletimiz yüce gönüllülüğünü bir kez daha gösterecektir.

Kabine Toplantısında 135 milyon 589 bin liralık yardım topladık. Bu yükün altından kalkacağız. AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacaktır. İlk anda 100 milyar olarak Hazine Maliye'den destek verdik. Bundan sonra da konut yapımı sırasında ne gerekiyorsa vermeye devam edecektir." 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Türkiye Tek Yürek kampanyası bağış deprem yardım