Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB genişleme sürecinde suni Batı Balkanlar ve Türkiye ayrımının yanlışlığına dikkat çektik

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi'ndeki basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Zirvede coğrafyadaki genel durumu ve son gelişmeleri ele alma fırsatı bulduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde basın toplantısında konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Toplantıya 13 ülkeden devlet ve hükümet başkanları, başkan yardımcıları, bakanlar katılım gösterdi. Ülkemizi ziyaret etmeleri süreci desteklemelerinin işaretidir. Bu aynı zamanda salgın tedbirlerine güvenin de sembolüdür. Süreç bölgedeki 13 ülkenin tamamının aynı masa etrafında toplandığı yegane oluşumdur. Zirvede coğrafyadaki genel durumu ve son gelişmeleri ele alma fırsatı bulduk. 

Toplantıda göç ve salgın gibi sınamalarla ortak mücadelenin öneminin de altını çizdik. AB genişleme sürecinde oluşturulmak istenen suni Batı Balkanlar ve Türkiye ayrımının yanlışlığına dikkat çektik. Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin canlandırılması ve potansiyel adayların sürecinin hızlandırılması birliğe güç sağlayacaktır. 

1 Temmuz 2020'de 1 yıllık süreliğine devraldığımız dönem başkanlığımız sırasında yoğun çaba harcadık. 

Ayrıca ülkemizde bulunan devlet ve hükümet başkanlarının bazılarıyla ikili görüşme fırsatıda buldum ve bulacağım. Yarın da Antalya'da diplomasi forumuna ev sahipliği yapacağız. Zirve ile dönem başkanlığını Yunanistan'a devrettik. Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere başarı ile icra edilmesine katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye önümüzdeki dönemde de bölgenin barış, istikrar ve huzuru için katkılarını sürdürecektir.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar