Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız

son dakika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında "29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız. İlk turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem. 28'inde oyunuzu kullanın, ondan sonra seyahatlerinizi yapın." açıklamalarını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında açıklamalar yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yüzde 49 buçuk oy oranına ulaştık"

- Rekor katılım için vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye'mize yakışır büyük bir demokrasi şöleni yaşadık. Belki dünyada eşi benzeri yok. Yüzde 90'a varan bir katılım oldu. Siyasal katılımı artırmak için tüm siyasi partilere, adaylara, basın yayın kuruluşlarına, güvenlik güçlerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni dönemde milletvekili seçilenlere teşekkür ediyorum. 27 milyondan fazla oy ile teveccüh gösterdi. Yüzde 49 buçuk oy oranına ulaştık. Meclis'i de milletimiz 322 vekil ile Cumhur ittifakına verdi.

"Kendilerine oy vermeyenlere hakaret ediyorlar"

- Miting pek düşünmüyorum ancak deprem bölgesinde miting benzeri toplantılar yapabiliriz. Çok hakaret ettiler, çok çirkin, çok yanlış. Bekledikleri oyları alamadıkları için bir daha buralara destek, yardım yok gibi ifadeler. Milletimize karşı daima samimi olduk. Hayal satmadık. Milletimizin aklını hiçbir zaman hafife almadık. Seçim meydanlarında verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Milletten yetki aldıktan sonra hepsini hayata geçireceğiz. Yaptığımız eleştiriler teyit edildi. Milletimiz ayrıca kumpas ve kaset siyasetini de reddettiğini göstermiş oldu.

"Benim milletim terör örgütleri ile birlikte bir seçim görmek istemiyor"

- Muhalefet artık terör örgütleri ile seçim kazanamayacağını anlaması gerekiyor. Bu millet kendisine hizmet edeceklere oy veriyor. Terör örgütlerine değil. Kılıçaroğlu'nun en azından 12 gün boyunca temiz siyaset yapmasını bekliyoruz. Özellikle benim halkım, kucaklayıcı, nefret kokan değil dışlayan değil özellikle samimiyet içinde. Bu finalin de böyle tamamlanmasını bekliyor. Benim milletim terör örgütleri ile birlikte bir seçim görmek istemiyor. Onlarda sadece kan kin ve ölüm var. Böyle bir şeyi Türk milletinin beklemesi olabilir mi? Düşünün deprem bölgesine tehdit savuruyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kendilerine oy vermeyenlere hakaret ediyorlar. Devlet kurumlarını yıpratmayı sürdürüyorlar. Bu jakobenler CHP'nin başında olduğu sürece millet ne mesajı verirse versin yeterli olmayacaktır.

"Biz Van Gölü etrafında yalı gibi evler yaptık"

- Biz oranın bize olan oy noktasındaki yaklaşımını biliyoruz. Benim için Defne'de ölen insanlar önemli, yaralı insanlar önemli. Ben bugüne kadar gerek başbakanlığım, gerek cumhurbaşkanlığım döneminde böyle bir ayrımı hiçbir dönemde yapmadım. Van depreminde ikinci akşam kendim orada oldum, bakan arkadaşlarımı seferber ettim. Belediye başkanı malum muhalif bir partidendi. Sular kesildi, su olayını çözme görevi belediye başkanındadır. Adam müdahale etmiyor. Su sorununu acilen çözün dedim. Van bizim yüksek oy aldığımız bir il değil. Biz Van Gölü etrafında yalı gibi evler yaptık. Biz şu anda bile bu kadar hizmete rağmen 2. parti konumundayız Van'da ne yazık ki. 

"Geçmişteki koalisyon hükümetlerini düşünün, ne çileler çektik"

- İstanbul'da belediye başkanlığı malum CHP'de ama meclis kahir ekseriyetle bizde. Ankara'da da durum aynı. Sağlıklı bir yönetim isterseniz, bu uyumlu olursa, netice çok daha farklı olacaktır. Parlamentoda böyle bir sağlıklı yapı ortaya çıkmazsa, sıkıntılar olacağı bir gerçektir. Yasama ve yürütmenin dayanışma halinde olması, ülkenin geleceği için çok daha iyi olacaktır. Burada iki kelime çok önemli, istikrar ve güven. İstikrarlı bir yönetim varsa o ülkede huzur da olur, refah da. Geçmişteki koalisyon hükümetlerini düşünün, ne çileler çektik. 

"29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız"

- Şu andaki yapı erken seçime gitme şeyini vermiyor. 28 Mayıs çok çok farklı olacaktır, 29 Mayıs'a sinyal olacaktır. 29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız. İlk turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem. Benzerini sadece bu hafta sonu yapacağım deprem bölgesi ziyaretinde uygulayacağız. İstanbul ve Ankara'da teşkilatımız şehri ziyaretlerle geçecek. Hemşehri dernekleriyle iç içe olacağız. Gençlikle yapacağımız görüşmelerle bu süreci farklı bir şekilde işleyeceğiz. 2. turda 1. turda olduğu gibi sandıklara koşacağına inanıyorum. Mayıs ayındayız. Özellikle Karadeniz'de çaya gidenler, fındığa gidenler olabilir. Ne olur bunu erteleyelim. Önce oyunuzu kullanın sonra bu seyahatleri yapın. Bu zamanı iyi değerlendirin. Millet bize daha çok gönül alalım diye 2 hafta verdi. 28'inde oyunuzu kullanın, ondan sonra seyahatlerinizi yapın.

"Kabinede yeni dönem belki biraz daha farklı olacaktır"

- Bir cumhurbaşkanı, kuracağı kabinede birçok özellikler arar. Mevcut kabinemiz süreç içinde büyük bir sınav verdi ama yeni dönem belki biraz daha farklı olacaktır. Üzerinde çalışmalarımız var, o çalışmaları yaptım, yapıyorum. Mevcut eksiklerimizi gidermek suretiyle yeni kabine ile yola devam etmeyi düşünüyoruz. 

- Siz bir ülkeyi bir kenara attığınız zaman kaybedersiniz. Japonların bir atasözü var: İplikle de olsa aranızdaki bağı koparmayın. 

AK Parti'nin oyları ve vekil sayısı neden düştü?

- Partimde maalesef bir düşüş söz konusu. Bunun üzerinde teşkilat başkanlığımız bir araya geldi, çalışıyorlar. Önümüzdeki döneme hazırlığımızı yapmamız lazım. İç muhasebemizi yapacağız, gereken adımları atacağız. 

- 6 Şubat'ta sadece ülkemizin değil insanlık tarihinin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 14 milyon insanımız depremlerden doğrudan etkilendi, 50 bin canımı gitti. Özellikle ana muhalefet bir şeyler söylüyor da bugüne kadar yaptıklarına benim milletim bakıyor. Yerel yönetimlerde verdikleri sözleri tutmadılar. Ücretsiz otobüs dediler, traktör dediler, süt dediler, verilmedi. Ama biz hangi sözü verdiysek tuttuk, yapamayacağımızın sözünü vermedik. Deprem yerlerine turist gibi gittiler, herhangi bir destek yok, döndüler. 

"Yurt dışında şahsıma 1 milyonun üzerine oy çıktı"

- Yurt dışında şahsıma 1 milyonun üzerine oy çıktı. Bize oy versin vermesin, yurt dışındaki tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok çile çekerek oy kullanmaya gittiklerini biliyorum. Bazı yerlerde çok büyük sıkıntılar ve engellemeler oldu. Gurbetçilerimiz 21 yıl içinde yaşanan değişimi çok iyi anlıyor, görüyor. 28 Mayıs'ta sandığa gitmelerini özellikle rica ediyorum çünkü onlara çok güveniyorum. İlk turda elde ettiğimiz başarıda gençlerin çok büyük bir payı var. 

"Bunlar yalanı huy edinmiş"

- Bütün bunlar klasik CHP ve Bay Bay Kemal davranışları. Bunlar yalanı huy edinmiş. Milleti aldatma çabalarına seçim gecesi de devam ettiler. Bizim önde olduğumuzu bal gibi bildikleri halde sayın Kılıçdaroğlu ve şürekası "Öndeyiz" açıklamaları yaptılar. Gerek YSK, gerek Anadolu Ajansı görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Biz kazanınca bu ülkede kimse kaybetmeyecek. 

"Geçici Meclis Başkanlığı hakkı Devlet Bey'in"

- Geçici Meclis Başkanlığına Devlet Bey gelecek, kendisi ile ile bu süreci geçirmiş olacağız. Zaten hak onun. Sonrasında bakar, yoluna koyarız. 

Gelecek ve DEVA Partileri yeniden AK Parti ile bir araya gelirler mi?

- Bu bir yol ayrımıydı, bu iş bitmiştir. Böyle bir beklentimiz ve derdimiz yok. Bunlar CHP'nin kendi meselesidir. Siyasi ahlak noktasında ortaya koyulacak feraset önceliğimizdir. Kılıçdaroğlu bu konuda CHP seçmenine elbette açıklama yapacaktır. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. 

- İttifakımız pazarlık üzerine değil, ilke birliğine göre şekillenmiştir. 

"Kılıçdaroğlu'na kendi partisi de 28 Mayıs'tan sonra gereken cevabı verecektir"

- Kaybetmenin sorumluluğunu Kılıçdaroğlu hiçbir zaman üzerine almaz. Hıncını masadan alıyor. Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetme korkusu yalayınca mutfaktan çıkıp makama geçmiş. Kılıçdaroğlu şimdiden parti içindeki muhaliflere kendine göre gözdağı veriyor. Şu anda 28 Mayıs'tan sonrası önemli. Kılıçdaroğlu'na kendi partisi de 28 Mayıs'tan sonra gereken cevabı verecektir. Her şey olabilir, belki kendisi de hiçbir şey beklemeden kararını vermiş olabilir. 

"Sahte bir anket pazarı kuruldu"

- Anketler iflas etti, sahte bir anket pazarı kuruldu. Milletimiz en doğru anketi yaptı. Nihai anketi 28 Mayıs'ta milletim yapacak. CHP anketlerin partisi oldu, biz sandığın partisi olduk. 

- Tokat attı dedikleri benim torunum. Bu dezenformasyon, bu yalan haber. 

2. turun manşeti ne olacak?

- "Büyük Türkiye zaferi için herkes sandığa"

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika