Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat döneminin kanayan yarası olan düzeni değiştirdik

Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan İstanbul Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "8 yıllık kesintisiz eğitimi 4+4+4 sistemiyle 28 Şubat döneminin kanayan yarası olan düzeni değiştirdik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan İstanbul Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Bugün toplam 122 okulumuzu resmen hizmete alıyoruz. 2.5 yıl gibi kısa sürede 3000 dersliğe sahip eğitim tesisini İstanbulumuzun hizmetine sunmuş oluyoruz. 

67 bin olan öğretmen sayısını 176 bine ulaştırdık. Son dönemdeki öğretmen atamalarımızda önceliği İstanbul'a veriyoruz. Son atamadaki 15 bin öğretmenimizden 7 bin 500'ü İstanbul'a yapıldı.

2002'de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 40 iken bunu 21'e indirdik.

Bugün okul deyince akıllara çatısı akan okullar, çamur içinde oynayan çocuklar akıllara gelmiyor. Eğitimde çıtayı sürekli yukarıya taşıyoruz. Eğitim öğretim alanında İstanbul özelinde yakaladığımız başarıyı inşallah 2022 yılında da devam ettirmek istiyoruz.

İstanbul'da 197 adet projeyi hayata geçireceğiz. İstanbul'a yapılacak toplam eğitim yatırımı tutarı 10 milyar lirayı geçecektir.

Şu an görev yapan öğretmenlerimizden yüzde 75'ini biz atadık. İnşa ettiğimiz derslikler ve atamalarla öğretmen başına düşen öğrenci sayısını OECD rakamlarına getirdik.

8 yıllık kesintisiz eğitimi 4+4+4 sistemiyle 28 Şubat döneminin kanayan yarası olan düzeni değiştirdik.

Eğitim özellikle yerli milli ve insani değerler üzerine inşa edilmiş bir eğitim müfredatı ülkemizi selamete taşıyacak yegane yoldur. Eğitim için harcanan her kuruşun çarpan etkisi tartışma götürmezse eğitimi ihmal etmenin bedeli de çok ağır ve yıkıcı olacaktır. Türkiye vesayet ve istikrarsızlıkla boğuştuğu dönemde evlatlarının eğitimine gerekli hassasiyeti gösterememenin bedelini ödemiş bir ülkedir.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi