Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ı işaret etti: Zafer sarhoşluğu içinde olamayız, çok çalışacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ı işaret etti: Zafer sarhoşluğu içinde olamayız, çok çalışacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Hemşehri Dernekleriyle Buluşma programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin konuşan Erdoğan, "Zafer sarhoşluğu içinde olamayız. Çok çalışacağız. Size güveniyorum" dedi.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen Hemşehri Dernekleriyle Buluşma programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ı işaret ederek, "Zafer sarhoşluğu içinde olamayız. Çok çalışacağız. Size güveniyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

-İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye'ye Başbakan Cumhurbaşkanı olduk. Siyaset çetin bir imtihandır, hele iktidar. Siyasette neredeyse yarım asırdır vardır. Defalarca teste maruz kalmamıza rağmen bugün alnı ak bir şekilde karşınızda durabiliyoruz. Önce milletimizle gönül bağımızı idrak etmeli, aramızdaki bağı anlamayanlar her yenilgi sonrası millete hareket etmesi sadece kendi karakter fukaralıklarını gösterir.

-Sadece depremzedelere yapılan saygısızlık bile bunların kabahat hanesini doldurmaya yeter, efendim, ülkemizin başına gelen en büyük felaket 6 Şubat depremlerinin ardından biz, geceli gündüzlü çalışırken bunlar ne yaptı.

-Küçük çalışmaları reklam malzemesi yapmak dışında, deprem yıkıntıları önünde turistik fotoğraflar çektirmek dışında bunlar ne yaptı? Hamdolsun tüm kurumlarımızla depremzedelerimizin yaralarını zaten sarıyoruz. Onlar olsa da olur olmasa da olur. Seçimden sonra utanmadan depremzede kardeşlerimize insanlığa sığmayacak hakaretler etmelerine ne diyeceğiz. 

-Kendi iradenizle başka bir oy verirseniz yapmadıkları hadsizlik kalmaz. Faşizm bunların ruhuna sirayet etmiş, PKK, FETÖ ve emperyalistlerle yol yürüyenlerden başka ne beklenir ki, bunlar talimatı Kandil'den biz Allah'tan ve milletten alıyoruz. bizim çizgimiz bu, başka tür bir çizgi yanımıza yaklaşamaz.

-CHP, Defne'de yüzde 80 oy aldı ama biz hastaneyi onlara rağmen yaptık. Pazar günü de açılışını yapacağız. Biz kime ne kadar oy çıkmış ona bakmayız, insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır hükmü gereği hareket ediyoruz. Milletimiz 14 Mayıs iradesiyle hangi maskeyi takarlarsa taksınlar, gerçek yüzlerini bildiğini bir kez daha ispatladı. 

-Türkiye'nin sınırlarını korumak için kurduğu güvenlik koridorlarından çekilecek. Kafaya bak, zannediyor musun ki ne polis ne jandarma böyle bir şeye müsaade edecekler. Cezaevlerindeki PKK'lıları, Gezicileri, Selo'yu, FETÖ'cüleri serbest bırakacaklar. Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan terörist Selo. Bu ülke, eğer hukuk devleti ise bu ülkede hukuk varsa Allah'ın izniyle biz de işin başlında olduğumuz sürece adalet ve hukuktan başka mekanizma çalışmaz. 

 -Londra'dan para alacaklarmış, bay bay Kemal onlar tefeci olmalarına rağmen sana delikli kuruş bile vermezler. Rusya ile ilişkilerimizi düzenleyeceğiz dedi, bire taraftan saldırdılar, Rusya, ispat etti.

-Biz herkesle görüşürüz, hepsiyle yaptık ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olarak yaptık, hiçbirini dışlamadık. Amerika, S-400'lerle ilgili, biz hayır dedik. Biz savunma ile ilgili olarak bu adımları attık. Siz vermediniz, biz de bu adımları attık. F-16'larla ilgili de bu duruşumuzdan ödün vermedik. 

-Ülkemizin en büyük ekonomik ortağı Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılarak Batı ne istiyorsa yapacağız dediler. Batı'nın değil Türkiye ne isterse biz onu yaparız. Biz ne güne duruyoruz ya, Batı ne istiyorsa onu yapacağız, bizim siyaset kitabımızda asla böyle bir şey olmaz. Bu ülkenin milli kurumlarını kapatacaklarmış, destek vereceklermiş kime, aile kurumumuzu ve evlatlarımızı ve geleceğimizi tehdit eden sapkın akımların genişlemesine izin verecekler. LGBT'ye yol verecekler.

-Bunlarda LGBT var, FETÖ, PKK var, emperyalistler var, etraflarını saran tokatçılar da var. Ne olduğunu bilmeyen ittifak ortakları da var. Seçim sonrası hesaplar var. Bir tek ülke yok, bir tek millet yok. Yahu Anadolu çocuğuna uyar mı böyle şeyler, merttir, mert. Siyasetçisini de kendisi gibi görmek ister. Milletimizin, kendilerini yok sayanlara sandıklarda ders vereceğine inanıyorum. 

-Biz adam gibi durduk, duruşumuzdan asla taviz vermedik.

-81 vilayette üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Hiçbir vatandaş, sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığı için kahırlanmıyor. 20 şehir hastanemiz var, illerde ilçelerde aynı şekilde. Kimsenin aklına artık devlet deyince zulüm gelmiyor, şefkat ve hizmet geliyor. Ne ırmaklar boşa akıyor, ne tarlalar suya hasret kalıyor, ne ağaçlar kuruyor. Ne petrol toprağın altında esir kalıyor. Kimse yolsuz, okulsuz, hizmetsiz köylerine ağıt yakmıyor. Anadolu coşkulu ve umutlu bir şekilde geleceğe bakıyor. Sizler hem İstanbul'da hem kendi şehirlerinizde bunu bizzat gördünüz. 

-Ülkemizi çok daha ileriye taşıyalım, ilk turunu 14 Mayıs'ta yaptığımız seçimde yüzde 49,5 oranla bunun işaret fişeğini attınız. Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek iradenizin istikametini gösterdiniz. Geriye yarım kalan işi tamamlamak kalıyor, yakınlarınıza 28 Mayıs mesajımızı ulaştırmanızı istiyoruz. 28 Mayıs'ta tamamlayıp 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethiyle bunu taçlandıralım. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan