Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz

Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Afşin'de depremzedeleri ziyaret etti. Erdoğan'a MHP lideri Devlet Bahçeli de eşlik etti. Erdoğan buradaki konuşmasında, "15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi olan Kahramanmaraş Afşin'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın depremzedelere ziyaretinde kendisine, MHP lideri Devlet Bahçeli ve BBP lideri Mustafa Destici de eşlik etti. 

Erdoğan buradaki konuşmasında, "3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da ilk günden itibaren sizlerin yanındayız. Yaraların hızla sarılmaya başlandığını görüyoruz. İlçemizde ihtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı. Şimdi konteynerleri süratle yerleştirerek, çadırlardan, konteyner kentlere geçmeye başlayacağız. 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Depremzedelerimizi kalıcı konutlarına kavuşturmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. İlçemizdeki maddi kayıplarımızın tamamını telafi edeceğiz. 

Bize konutlar için bir yıl müsaade verin. Mevla bir daha böyle acılar yaşatmasın duasında bulunuyorum. Cumhur İttifakı olarak huzurlarınızda, gerek Bahçeli Bey, gerek Mustafa Destici Bey, gerekse genel başkanvekillerim, hep birlikte buradayız. Buradan Malatya Doğanşehir'e geçiyoruz."

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli MHP deprem bölgesi Afşin