Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun

DHA
İstanbul Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 'Yeniden Büyük İstanbul' mitinginde konuştu. "Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor" diyen Erdoğan, "31 Mart'ta İstanbul'u muradına kavuşturarak hedefimize ulaşacağız" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 'Yeniden Büyük İstanbul' mitinginde açıklama yaptı. 21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize aittir." dedi. "Bizden sonra Bay Ekrem göreve geldi, ortalık rezalet." diye ekleyen Erdoğan'ın mevcut yönetime eleştirileri vardı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BU ŞEHRİ CHP ZULMÜNDEN 31 MART'TA KURTARMAMIZ GEREKİYOR"

- Meydan gümbür gümbür 31 Mart'a yürüyor. Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. 1 hafta durmayacağız, gece gündüz demeden çok çalışacağız. 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun. 31 Mart'ta İstanbul'u muradına kavuşturarak hedefimize ulaşacağız. Son nefesime kadar ömrümü vakfettiğim, aşkım, sevdam İstanbul budur. İstanbul'un 5 yıllık fetret devrine son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini tekrar başlatacağız. 

"İSTANBUL'DAKİ MEVCUT METROLARIN TAMAMI BİZE AİTTİR"

- Akılsız belediyecilik. Şu İstanbul'da neler çekmedik. İstanbul öyle bir şehirdir ki buraya sahip olunamaz. Şu Haliç rezillikti. Orayı bütün çamur deryasından bu kardeşiniz ekibiyle kurtardı. Şimdi orada oyun parkları var. Buraya ancak hizmet ederek layık olunmaya çalışılır. Şimdi Haliç'te balık tutuluyor, yüzülüyor. Bu kardeşiniz sizlere hakim olmaya değil, hizmetkar olmaya geldi. Biz 30 yıldır bu şehrin emrindeyiz. Bu şehri düşünmediğimiz tek bir günümüz yoktur. Sıkılmadan utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize aittir.

"NAMUSLARINA EMANET EDİLEN OYLARI KİRLETTİLER"

- Ortada elle tutulur hiçbir eser yok. Emekleri olmayan işleri sahiplenme cinliklerini bir kenara bırakırsak geriye koskoca kayıp 5 yıl kalıyor. İstanbul'a bir şey yapmak için kafanızın, kalbinizin, mesainizin tamamını bu şehre vermeniz gerekiyor. Yarısı kayak, yarısı tatil, yarısı seçim yarışında genel başkanını devirmek için geçen bir dönemden geriye elbette bir şey kalmaz. Engellenme diye bir şey yok. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul fazlasıyla bunu almıştır. Yaşanan diğer rezillikler bakımından da bu şehir 30 yıl geriye gitti. Balya balya paralar, kimse bu görüntülerin mantıklı izahını yapamadı. Her konuşanla iş biraz daha karmaşık hale geliyor. Tüm bu rezilliklerle siyaset kirlendi. Namuslarına emanet edilen oyları kirlettiler. Bugün İstanbul bir yol ayrımında; bir tarafta sadece ben diyenler var, diğer tarafta sadece İstanbul diyenler var.  

"BİZ ASLA İSTİSMAR SİYASETİ, KİMLİK SİYASETİ YAPMADIK"

- Biz asla istismar siyaseti, kimlik siyaseti yapmadık. Belediyelerimizin ve kamu kurumlarının kapısını, Türkiye'ye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkese açık tuttuk. Sadece kaybettirme şantajıyla siyaset yapma fırsatçılığına hiç dönüp bakmadık. Kimsenin meşrebiyle, kökeniyle ilgilenmedik. 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz. Bundan sonra aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. İstanbul'da da referanslarımız var. Diğer genel başkanlar evlerinde, ofislerinde yatarken ben 25 vilayete gittim.

"BİZDEN SONRA BAY EKREM GÖREVE GELDİ, ORTALIK REZALET"

- Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Bizden sonra Bay Ekrem göreve geldi, ortalık rezalet. Yine çöp, çukur, çamur. Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli'ni yapan kim? Biz yaparız. 21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. İnşaat safhasında devraldıkları hatların çoğunu da hala bitiremediler. Utanmadan metro yaptım diyor.