Cumhur İttifakı genişledi: AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi temsilcilerinden açıklama

AK Parti MHP 2023 Seçimleri

AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı protokolü YSK'ya teslim edildi. Partilerin genel başkan yardımcıları açıklamalarda bulundu.

2023 seçimleri... Cumhur İttifakı protokolü YSK'ya teslim edildi. Protokolde AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin ittifak oluşturduğu belirtildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ittifaka ilişkin, "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz bir dönüm noktasıdır. Yenikapı'da ortaya çıkan milli mutabakat, milli şuura dönüşmüştür. Ahlaki ve siyasi uzlaşmayla somutlaşmıştır. Cumhur İttifakı doğrunun tarafıdır, demokrasinin, insan haklarının teminatı olmaya devam edecektir" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "Cumhur İttifakı'na katıldık. Hayırlı uğurlu olsun. Genel Başkanımız saat 18:00'de açıklama yapacak" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, "İttifakın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. Mustafa Destici beyefendi olmak üzere, ittifakımızın genişlemesine katkıda bulunduk. İnşallah ittifakımızın genişlemesi, sandıktan daha geniş anlamda olacak, Türk Milleti birinci turda Cumhurbaşkanımıza tekrar Cumhurbaşkanı olma fırsatını verecek bizler de TBMM'de olacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Cumhur İttifakı'nın yeni kurgusunu oluşturduk. Yol almaya birlikte devam edeceğiz. Siyasi partiler kendi özgül siyasi kimliğini muhafaza ederek ittifaka katılmaktadırlar. Bu birliktelik milli bekayı esas alan, ahlaki temelli bir birlikteliktir. Milli bir duruşun resmidir. Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Türkiye'yi lider ülke haline getirme azim ve kararlılığı içinde yol almaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti BBP yeniden refah partisi MHP