Çöl sıcaklıkları geri dönüyor! Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik'ten o iki il için önemli uyarı

Gündem haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu

Sıcak hava hafta sonu geri dönüyor. Sıcaklıklar pazar gününden itibaren yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Haber Global muhabiri Engin Yağcı, havanın ilerleyen günlerde nasıl olacağına ilişkin Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik ile konuştu.

Haber Global muhabiri Engin Yağcı, havanın önümüzdeki günlerde nasıl olacağına ilişkin Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik'in tahminlerini aldı.

TÜM YURTTA SICAK HAVA ARTACAK

Çelik, "Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin 6  ile 10 derece üzerinde şu anda bu sıcak hava dalgasını aslında arttıracak alansal olarak arttıracak. Marmara ve kıyı Ege haricinde tüm yurtta sıcaklıkların 6 ile 10 derece üzerine çıkmasını bekliyoruz. Hafta sonu itibariyle özellikle Doğu Akdeniz ile Güneydoğu bölgesindeki sıcaklıklar 45 dereceleri bulacak, mevsim normallerinin üzerine çıkacak." diye konuştu.

ADANA VE MERSİN İÇİN YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Çelik, "Adana ve Mersin'de kıyı olma seviye denize kıyı olma sebebi ile nemin yüksekliği ile birlikte biraz daha hissedilen sıcaklıkların insanlar üzerinde daha fazla etkileyeceğini tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

SICAKLIKLAR 10 GÜN KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜP ÜLKEYİ ETKİLEYECEK

Sözlerine devam eden, Çelik, "Marmara Bölgesi kuzeyli rüzgarlarla birlikte mevsim normalleri civarında seyredecek sıcaklar. İstanbul'daki sıcaktılar. 28, 29 derecelerde kalacak. Marmara bölgesi haricinde tüm yurttaki sıcaklıkların yaklaşık 10 gün kadar ülkeyi etkilemesini bekliyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

sıcak hava hava durumu meteoroloji çöl