Çıtır çıtır pişmesi için tek gereken bakın neymiş! Patatesleri dışarıdan alma devrini bitiren yöntem bulundu
Patates kızartması hazırlarken evde pişirilen patateslerin dışarıdan alınanlara göre daha yumuşak olduğu dikkatinizi çekmiştir. Satın alınan patates kızartması gibi çıtır çıtır kızartma hazırlamak için ise bir doğal yöntemden yardım alabilirsiniz.
Patates kızartması hazırlarken içerisindeki nişastanın henüz pişirme aşamasından önce çıkarılması gerekiyor. Patates kızartmasının çıtır ıtır olmasını sağlamanın püf noktası ise soda ile karşımıza çıkıyor.
Patates kızartması hazırlarken ilk olarak uygulamanız gereken adım patatesleri dilimledikten sonra sodanın içine bırakmak. Soda ve tuz eklediğiniz bir kapta 30 dakika beklettikten sonra ise patatesleri iyice kurulayın. Ardından patatesleri kızarttığınız tavaya yağı ekleyin ve kızartmak üzere patatesleri koyun. Soda ile birlikte kızaran patateslerin çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz.