Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ölümden döndü

Gündem haberleri Malatya
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ölümden döndü

Girdiği karaciğer koması nedeniyle karaciğer, böbrek ve akciğeri çalışmayan Aydın’ın Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ambulans uçakla getirildiği Malatya’da gerçekleştirilen karaciğer nakli ile yeniden yaşama tutundu.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer aniden rahatsızlanarak karaciğer komasına girdi. Götürüldüğü bir çok hastaneden geri çevrilen Başkan Dinçer, yakınlarının yaptığı görüşmeler sonucunda ambulans uçakla Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü’ne getirildi. 

Burada yapılan ilk tespitlerde karaciğer komasında bulunduğu, böbrek, karaciğer ve akciğerinin fonksiyonunu yerine getirmediği belirlenen Başkan Dinçer, Covid-19 riskine rağmen gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat ile karaciğer nakli yapıldı.

Gerçekleştirilen başarılı ameliyatın ardından ise uzun süre solunum aygıtı ve diyaliz makinesine bağlı olarak yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Dinçer, akciğer ve böbreklerinin yeniden çalışmaya başlamasıyla hayata yeniden tutundu.



Kaynak: İHA

karaciğer koması Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ambulans uçak