CHP'ye geri dönecek mi? Muharrem İnce'den açıklama geldi

Muharrem İnce Özgür Özel CHP
CHP'ye geri dönecek mi? Muharrem İnce'den açıklama geldi

CHP'deki lider değişiminin ardından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP'ye dönebileceği iddiaları ortaya atılmıştı. İnce'den bu konuda açıklamalar geldi.

CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlığa seçilmesinin ardından, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin partiye yeniden dönebileceği iddiaları ortaya atıldı.

Bu konuda bir açıklama da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan gelmişti. Özcan, Muharrem İnce’nin CHP’ye, babaevine geri dönmesini çok istediğini belirterek, "Eğer partiye dönerse kendi dönüşüm kadar sevinirim" demişti.

Muharrem İnce, konu hakkında Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulundu.

Öztürk, okuyucularına gelişmeyi şöyle aktardı:

"Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin, partisini kapatıp CHP'ye gireceği söylentileri de yaygın. Bu söylentileri İnce'ye hatırlattım. Öncelikle CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'e başarılar dileyen İnce, şunları söyledi:

Ne benim CHP'ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var. Ben, şimdi Memleket Partisi'nin genel başkanıyım. Bu partinin de yetkili kurulları var. Ne karar alacaksak yetkili kurullarımızda alırız. Pazar günü gündemimiz yerel seçimlere nasıl gireceğimiz konusu olacak. Seçimlere nasıl gireceğimizi konuşacağız. Biz, Memleket Partisi olarak seçime tek başımıza girecekmiş gibi kararımızı alacağız."

TANJU ÖZCAN'IN AÇIKLAMASI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’ye geri dönmesini temenni ettiğini ifade eden Özcan, şunları söylemişti

“Muharrem İnce ile geçen gün telefonla konuştuk. Bana yeni sürecin benim için hayırlı olması dileğinde bulundu. Dönüp dönmeyeceği konusunda net bir şey konuşmadık ama ben dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımızın babaevine dönme tabiri çok güzel oldu. CHP nasıl benim babaevimse, Özgür Özel’in babaeviyse en az bizim kadar Muharrem İnce’nin de babaevi. Artık ayrı gayri olmaması lazım. Ayrı parti kurarak sonuç almanın çok kolay olmayacağını Muharrem İnce gibi tecrübeli bir siyasetçi de görmüştür. Eğer partiye dönerse kendi dönüşüm kadar sevinirim. Muharrem İnce bu partinin değerlerinden bir tanesi, partinin evlatlarından bir tanesi. Yetenekli bir siyasetçi ve halk tarafından beğenilen bir siyasetçi olduğunu biliyoruz. Dönmesini hemen hemen her üye ister ben de Muharrem İnce'nin CHP'ye dönmesini istiyorum çok istiyorum.”

Kaynak: Haber Global TV