CHP'ye bavul bavul paralar nereden geldi? İmamoğlu İnşaat'ın genel müdürü de paraları sayan ekibin içinde

Haberglobal.com.tr
CHP CHP İstanbul İl Başkanlığı Ekrem İmamoğlu Yılmaz Tunç

CHP’Lİ isimlerin para saydığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. İmamoğlu İnşaat'ın genel müdürünün paraları sayan ekibin içinde olduğu görüntülerle ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, savcılığın paranın kaynağını soracağını açıkladı.

CHP kayıt dışı para iddialarıyla gündemde. Savcılığın soruşturma başlattığı para sayma görüntüleriyle ilgili CHP’den peş peşe açıklamalar geliyor. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, paranın 40 milyon liraya alınan CHP İl Başkanlığı binası için verilen kapora olduğunu savundu. Ancak sözleşmede binanın 24 milyon 360 bin liraya alındığı görülüyor. Bu durumda 16 milyon TL’nin kayıt dışı olduğu ortaya çıkıyor.

Bir avukatlık bürosunda çekilen para sayma görüntüleri Türkiye’nin gündemine oturdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı ve kasası olduğu belirtilen Fatih Keleş ile İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın Türk Lirası ve euroları saydığı görülüyor. Sayma işlemi ise tam 4 saat sürüyor.

İLK ÖNCE "BAĞIŞ" SONRA "KAPORA" SAVUNMASI

Ortaya çıkan para kuleleri için CHP İl Başkanlığı ilk önce “bağış” savunması yaptı. Ardından CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, para sayma görüntülerinin satın alınan il binasının kaporası olduğunu ileri sürdü.

Çelik paranın 40 milyon liraya alınan CHP İl Başkanlığı binası için verilen kapora olduğunu savundu. Ancak sözleşmede binanın 24 milyon 360 bin liraya alındığı görülüyor. Bu durumda yaklaşık 16 milyon liranın kayıt dışı para olduğu iddiaları güçleniyor.

Beyoğlu 3. Noteri’nde düzenlenen 06.11.2019 tarihli satış vaadi sözleşmesine göre, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın satış bedelinin 24 milyon 360 bin TL olduğu görülüyor. Satış vaadi sözleşmesinin altında, CHP Genel Merkezi adına Canan Kaftancıoğlu’nun, bina sahibi olarak da bir şirket yetkilisinin imzası bulunuyor.