CHP’nin Parti Meclisi toplantısında kim kazanacak: Özel mi, İmamoğlu mu, Kılıçdaroğlu mu?

Siyaset CHP Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel
CHP’nin Parti Meclisi toplantısında kim kazanacak: Özel mi, İmamoğlu mu, Kılıçdaroğlu mu?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve parti meclisi 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için yarın adaylarının bir kısmını daha belirleyecek. Partide krize neden olan Antalya ve İzmir adayının bu toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

DEM Parti ile iş birliği görüşmeleri devam eden CHP'de, seçimle ilgili en kritik toplantı için hazırlıklar tamamlandı. Önce CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) saat 13.00'te toplanacak. MYK toplantısında adayların isimleri Parti önerilmek üzere belirlenmesinin Ardından Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında bir araya gelecek. Bugüne kadar 622 seçim çevresinde adayını açıklayan CHP yönetimi toplantıda 700 seçim çevresi için adayları görüşecek. Bu seçim çevrelerinden en kritik olanları ise Antalya ve İzmir olacak.

CHP'DE “OLAĞANÜSTÜ HAL”

Seçim çevreleri için anket ve temayül yoklaması çalışmalarını tamamlayan partide “Olağanüstü Hal ilan edildi. Toplantılar nedeniyle PM üyelerine baskı yapılmasını önlemek için dünden bu yana parti genel merkezi ziyaretlere kapatıldı. CHP lideri Özgür Özel yarın yapılacak MYK’dan önce Genel Merkez’de kurmaylarıyla son bir değerlendirme toplantısı yapacak. Dar kapsamlı yapılacak bu toplantının ana gündem maddesi ise İzmir ve Antalya olacak.

CHP'NİN İZMİR ADAYI KİM OLACAK?

İzmir'de mevcut başkan Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Buğra Gökçe ve kurultay sürecinde Özgür Özel’e büyük destek veren Cemil Tugay'ın adı ön plana çıkıyor. İmamoğlu'nun eski yardımcısı Gökçe'nin “İthal aday” yakıştırması nedeniyle aday olma ihtimalinin diğer isimlere göre daha düşük olduğu ifade ediliyor. CHP yönetiminin adayın açıklanmasını erteleyebileceği, bu konuda net kararı son anketin sonucuna göre vereceği ifade ediliyor.

ANTALYA'DA BÖCEK ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?

Antalya’da ise durum İzmir'e oranla daha karışık. Parti Yönetimi, ittifak görüşmesi yaptığı DEM Parti'nin kesinlikle istemediği mevcut başkan Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal arasında bir tercih yapacak. Parti yönetimini zorlayan konu ise Böcek aday gösterilirse DEM Parti aday çıkaracak. Anketlere göre DEM Parti'nin seçime girmesi halinde CHP'nin oyu ciddi oranda düşüyor. CHP'yi Böcek'in aday yapılmaması da zorluyor. Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre CHP yönetimi DEM Parti'nin istedi diye Böcek Aday yapılmadı” tartışmaları nedeniyle partinin zarar göreceğini düşünüyor.