CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye adayı Cemil Tugay oldu

İSTANBUL/HABER MERKEZİ
CHP İzmir yerel seçim Gündem haberleri
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye adayı Cemil Tugay oldu

Son dakika haberine göre CHP'nin Parti Meclisi'nde Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti meclisin kararına dair "Değişim nerede diyenler İzmir’e baksın." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberine göre CHP'nin Parti Meclisi'nde Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterildi.

CHP tarafından konuya dair şu ifadeler yayımlandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi kararıyla, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

1967 yılında doğan Cemil Tugay, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 30 yıllık doktorluk yapan Tugay, uzmanlık eğitimini Ankara Numune Hastanesi’nde ve ABD’de tamamladı.
Türk Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Tugay, 2019 yılında yüzde 70,85’lik rekor oy oranıyla Karşıyaka Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Tugay, Karşıyaka’yı İzmir’in en fazla yeşil alanı ve parkı olan ilçesi haline getirdi. 5 yıllık görev süresi içinde 100 bin ağaç dikerken, tamamen ağaçsız 235 dönümlük bir alanda Karşıyaka Kent Ormanı’nı oluşturdu.

Türkiye’de üniversite belediye ortaklığı ile kurulan ilk Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin kuruluşunan öncülük eden Tugay, Karşıyaka Belediyesi Vizyon Birimi ve Vatandaş Katılım Birimini kurarak, vizyoner belediyecilik noktasında adımlar attı.

Cemil Tugay da tıpkı,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi başarılı ilçe belediye başkanlığı deneyiminin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösteriliyor.

Tugay, kamuoyu araştırmalarında da önde çıkan isimdi."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti meclisin kararına dair "Değişim nerede diyenler İzmir’e baksın." ifadelerini kullandı.

CHP'nin İzmir adaylarının listesi:

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye adayı Cemil Tugay oldu - Resim : 1

Ayrıntılar geliyor...