CHP'nin izinsiz SMS'leri Meclis gündeminde! Telefon numaralarına nasıl ulaşıldı?

Gündem haberleri CHP

CHP'nin milyonlarca vatandaşın telefonuna gönderdiği izinsiz SMS’ler Meclis gündemine taşındı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin “İnsanları rahatsız etmeye hakkınız yok” dedi. CHP'den de konuyla ilgili ilk açıklama CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'dan geldi.

Meclis'te CHP'nin hayır oyuna rağmen geçen tezkere tartışmaları bitmiyor.

CHP Genel Merkezi'nin tezkere için milyonlarca vatandaşın cep telefonuna gönderdiği izinsiz mesajlar meclis gündemine taşındı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin “İnsanları rahatsız etmeye hakkınız yok” diyerek atılan mesajlara tepki gösterdi.

Zengin, “Kim kimseyi bu şekilde yalan beyanlarla insanların kafasını karıştırmaya insanları tedirgin etmeye rahatsız etmeye genel başkan olsanız hakkınız yok” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel de tartışmaya dahil oldu. Kişinin telefon numarasının kişisel veri niteliğinde olduğunu hatırlattı.

Yüksel, “Türk Ceza Kanunu maddesi kapsamında verileri hukuka ayrı olarak verme suçu oluşturmaktadır.” diye konuştu.

Peki milyonlarca vatandaşın telefon verilerine nasıl ulaşıldı? İki farklı iddia ortaya atıldı. Bunlardan biri veriler internetin karanlık bölümü olarak bilinen dark web üzerinden alındı ve
mesajlar atıldı. Diğer bir iddia ise veriler bir banka aracılığıyla CHP ile paylaşıldı. Ve mesajlar belli bir liste üzerinden atıldı.

Bu tartışmalar sürerken CHP'den ilk açıklama Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'dan geldi. Köksal, veriler e-devlet üzerinden alınmadığı iddiasına yanıt verdi. Mesajları gönderen CHP'yi değil, iktidarı suçladı.

Köksal, “e-devlet üzerinden sızma yok diyor. 85 milyon insanımızın verileri. Mahremimiz nerden sızıyor? Bunu bulmakla sorumlusunuz.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vatandaşlara Irak ve Suriye tezkeresiyle ilgili SMS göndermişti.

Suriye ve Irak tezkeresindeki 'yabancı askerler' ifadesi siyasetin tartışma konusu oldu. CHP, bu konuda cep telefonlarına bir de SMS gönderdi.

Telefonlara gönderilen mesajda, "AKP ve MHP'nin Meclis'ten geçirdiği tezkerede yer alan ve yabancı askerlerin ülkemize gelmesine imkan veren maddeyi kabul etmiyorum, protesto ediyorum!" denilerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasına yer verildi.

SMS mesajında ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili sözlerini içeren bir de video linki yer aldı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP SMS Meclis telefon