CHP'li 95 milletvekilinden Kemal Kılıçdaroğlu'na destek!

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel
CHP'li 95 milletvekilinden Kemal Kılıçdaroğlu'na destek!

CHP'de 130 milletvekilinden 95'i, hafta sonu gerçekleştirilecek 38. CHP Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

CHP'li 95 milletvekili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduklarını açıkladı.

95 vekil adına açıklamayı yapana CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, "130 milletvekilinden 95'i olarak hafta sonu yapılacak olan 38. Olağan Kurultayımızda genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme yönünde imzalarımız verdik" dedi. 

"Gerekçelerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz" diyen Akbulut, sözlerine şöyle devam etti:

"Unutulmamalıdır ki tarihimiz boyunca askeri darbeler görmüş; kapatılmaya, susturulmaya, sindirilmeye çalışılmış ama her defasında ayakta kalmayı başarmış bir parti tarihine, parti hafızasına, parti azmine sahibiz. Bugün geldiğimiz noktada CHP, yenilenen örgütleriyle yenilenme sürecini başlatmıştır. Yenilenmenin örgütümüzü güçlendirecek, güven bağımızı pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak bir rotada ilerlemesi kaçınılmazdır. CHP, altı okuyla, programıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadelesini sürdüren bir çizgidedir. 

Biz seçim sonuçlarını lider merkezli bir fırsat penceresi olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanı'na kesmenin, adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yenilenme hamlesinin tüzük kurultayı ile sürdürüleceğinin işaretini vermiştir."

38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı, 4-5 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. Kurultayında ilk gün genel başkan seçimi ikinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak.

Mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden seçilmek için aday olduğunu duyurmamış olsa da, kurultay delegelerinin imza toplaması sonucunda genel başkanlık seçiminde aday olması bekleniyor.

Bunun yanı sıra CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, 2003-2008 tarihlerinde parti meclisi üyesi Örsan Kunter Öymen, eski milletvekili İlhan Cihaner ve parti üyesi Ünal Karahasan genel başkanlığa aday olduklarını açıkladı.

Aday adaylarının genel başkanlık seçimine katılabilmeleri için, toplam kurultay delegesi sayısının yüzde 5’ine denk gelecek şekilde, en az 69 delegenin imzalı desteğini almaları gerekiyor.

CHP'nin 4-5 Kasım tarihlerindeki 38. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı bildirildi.

 

Kaynak: Haber Global TV