CHP'de Soyer ve Tugay gerilimi bitmiyor: "Davet ettiğim hiçbir açılışa katılmadı"

Haberglobal.com.tr
CHP İzmir Tunç Soyer

Yerel seçimlere günler kala parti içi çekişmelerin arttığı CHP'de bu kez İzmir kavgası yaşanıyor. CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, mevcut belediye başkanı Tunç Soyer'i eleştirip "Bana destek olmuyor" demişti. Soyer'den Tugay'ın bu sözlerine yanıt geldi. "Açılışlara davet ettim ama gelmedi" dedi.

Yerel seçimlere günler kaldı ancak CHP’deki parti içi karışıklıklar sürüyor. Burcu Köksal’ın “DEM Parti’yi istemiyoruz” açıklamasıyla sarsılan CHP’de İzmir krizi de sürüyor.

Parti Meclisi'nden büyük kavgalar sonucu aday gösterilen Cemil Tugay, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i sert sözlerle eleştirdi. Soyer’in İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na destek verdiğini söyleyen Tugay, “Bizim için çalışmıyor” dedi.

Cemil Tugay’ın bu sözlerine Soyer’den yanıt geldi. Tugay’ın davetlerine yoğunluğunu gerekçe gösterip katılmadığını söyleyen Soyer, "Cemil Tugay'a ekibiyle birlikte bilgilendirme yapmak istedik ancak bunun için belirlenen iki randevu da program yoğunluğu gerekçesiyle tek taraflı olarak Cemil Tugay tarafından iptal edildi. Tugay birçok tören ve açılışa kendisini davet etmemize rağmen hiçbirine katılmadı. Bunu söyleyip bir yorumda bulunmayayım" açıklamasında bulundu.