CHP'de herkes pusuda, gözler 31 Mart'ta: 3 cephe, 3 farklı hesap

CHP Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu
CHP'de herkes pusuda, gözler 31 Mart'ta: 3 cephe, 3 farklı hesap

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu kaybettiği kurultay sonrası CHP'de iç karışıklık had safhaya ulaştı. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen 3 grup arasında güç savaşı tamamen ayyuka çıkarken tüm taraflar yerel seçimler sonrası için de hazırlığa başladı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi “Bahar Gelecek” sloganıyla yola çıkan CHP'de seçim yenilgisi sonrası bahar vaadi yerini iç hesaplaşmalara ve kavgalara bıraktı. Yeni genel başkan Özgür Özel, bir yandan partide etkinliğini her geçen gün artıran Ekrem İmamoğlu ile, diğer yandan da eski genel başkan Kılıçdaroğlu ve ekibiyle güç mücadelesi veriyor.

ÖZGÜR ÖZEL ADAY TANITIMINA KATILMADI

Kılıçdaroğlu'nun yerine Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği kurultayda Özel'in en önemli destekçisi Ekrem İmamoğlu'ydu. Ancak Özel ile İmamoğlu arasındaki ipler, belediye başkan adaylarının çoğunu belirlemek isteyince, ikili arasında sürtüşme başlamıştı. Özel ve İmamoğlu arasında yaşanan soğuk savaş, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantısında zirve yaptı. İstanbul’un ilçe belediye başkan adayını tanıtıldığı toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel katılmadı. 39 adaydan 13'ünün İBB kadrolarından İmamoğlu'nun yakın mesai arkadaşları olması ise dikkatlerden kaçmadı. Aday tanıtım toplantısına protestolar da damga vurdu. İmamoğlu'na yakın isimlerin aday yapılmasına partililerden tepki yükseldi.

İmamoğlu'nun konuşması, CHP'lilerin protestoları nedeniyle sık sık kesildi. CHP tabanındaki tepki sokağa da taştı. İlçe başkanlıkları önünde “İthal aday istemiyoruz” sloganları atıldı...

GÜRSEL TEKİN: MÜTEAHHİTLERE YENİLDİM

CHP'nin önemli isimlerinden eski Genel Sekreter ve İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin de parti yönetimine kazan kaldıran isimlerden biri oldu. Esenyurt için adı geçen Tekin, ilçe adaylarının netleşmesinin ardından, sert bir açıklama yayınlayarak partiden istifa ettiğini duyurdu. İstifasının nedeninin belediye başkan adaylığı olmadığını savunan Tekin, “Müteahhitlere yenildim” diyerek İmamoğlu'nu hedef tahtasına oturttu, “Temiz eller operasyonu ile mücadeleye devam edeceğim" dedi.  Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Mustafa Sarıgül de Tekin'e sahip çıktı. “Tekin, 'giderse gitsin' denecek bir siyasetçi değildir. Herkesi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum" dedi..

“NİYET SİYASİ SOYKIRIM”

Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat da İstanbul ilçe adaylarına tepki gösteren isimlerden biri oldu. “İstanbul İl Kongresinde kendisine destek veren 8 İlçe belediye başkanının tekrar aday gösterilmediğini hatırlatan Canpolat, “14 İlçe yönetiminin iradeleri de yok sayıldı. Niyet siyasi bir soykırım olabilir.” diyerek CHP yönetimine tepki gösterdi.

SAHAYA İNMEK İÇİN SEÇİMİ BEKLİYOR

Geçtiğimiz hafta yaptığı “Siyaseti Bırakmadım” açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu da açtığı ofisle çalışmalarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, seçim öncesi “Sahaya inmediği” eleştirilerine “partimin kurumsal kimliğini, kasaba kurnazlığı ile çiğnetmem” diyerek cevap vermişti. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin seçimde başarı gösterememesi durumunda 'sahaya ineceği' ve olağanüstü kurultay için harekete geçeceği konuşuluyor.

İyi Parti ve DEM Parti'nin ayrı adayla seçime girmesiyle ittifak hayali suya düşen İmamoğlu'nun Genel Başkan Özgür Özel ve parti tabanıyla arasının açılması, İmamoğlu cephesinde endişeye neden oldu.

İYİ Parti ve DEM Parti'nin ittifak teklifine kapıyı kaparak İstanbul'da güçlü aday çıkarması İmamoğlu'nu zor durumda bıraktı. Özgür Özel ile aday polemiği nedeniyle arası açılan, Kılıçdaroğlu yanlıları tarafından hedef tahtasına oturtulan İmamoğlu'nu sıkıntılı günler bekliyor. Son anketlerde, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum'un gerisinde kaldığı görülen İmamoğlu'nun siyasi kariyerinin tehlikede olduğu yorumları yapılmaya başlandı.