CHP'de '120 vekil Erzurum’a aynı uçakla gidecek' endişesi: "Kaza olursa CHP'de vekil kalmaz, büyük şirketlerin sahipleri de aynı uçağa binmez"

Gündem haberleri CHP Kemal Kılıçdaroğlu
CHP'de '120 vekil Erzurum’a aynı uçakla gidecek' endişesi: "Kaza olursa CHP'de vekil kalmaz, büyük şirketlerin sahipleri de aynı uçağa binmez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 120 CHP'li vekilin aynı uçakla Erzurum'a gidecek olması, iddiaya göre parti içinde endişeye neden oldu.

CHP'nin TBMM grup toplantılarını ekim ayına kadar farklı illerde yapma kararı, ilk olarak Erzurum'da uygulanacak.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı 120 vekil yarın Ankara'dan saat 07.40'ta kalkacak olan Erzurum uçağına binecek. Aynı gün saat 20.40 uçağıyla da Ankara'ya dönecek.

Bu toplu halde seyahatin, parti içinde tedirginliğe neden olduğu öne sürüldü.

"NEREDEYSE MİLLETVEKİLİ KALMAYACAK"

Habere göre, Kılıçdaroğlu ile birlikte 120 milletvekilinin aynı uçakta bulunması, partide endişe yarattı. Uçağın kaza geçirmesi halinde CHP'de neredeyse milletvekili kalmayacağını belirten bazı vekiller uygulamalardan da örnek verdi.

Bir milletvekili şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları aynı uçağa binmezler. Çünkü, Allah korusun bir kaza-bela halinde Silahlı Kuvvetlerimizin komutansız kalmaması amaçlanır. Büyük şirketlerin sahipleri de aynı uçağa binmez ya farklı uçaklarla ya da karayoluyla yolculuk yaparlar. Hatta aile ve çocuklarıyla aynı araçta bulunmamaya özen gösterirler. Bir kaza halinde hepsi ölmesin, yaralanmasın diye. CHP böyle bir olasılığı düşünmeli ve hepimizi aynı uçakla götürüp getirmemeliydi."

Erzurum'a toplu olarak gidilmesinin nedenini ise bir milletvekili uçak sayısıyla ilgili yaşanan eksiklikle açıkladı.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu TBMM