CHP ve DEM Parti anlaşırsa İstanbul'da aday Ali Kenanoğlu mu?

CHP DEM Parti
CHP ve DEM Parti anlaşırsa İstanbul'da aday Ali Kenanoğlu mu?

CHP'yle ittifak pazarlığı devam eden DEM Parti’de, Başak Demirtaş’ın İstanbul'a aday olmayacağını açıklaması sonrası gözler hem CHP'ye hem de DEM Parti'ye çevrildi. “Kent Uzlaşısı” formülü yeniden gündeme gelirken, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye için 3 aday üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’ın DEM Parti yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrası adaylıktan çekilme kararı alması, CHP ve DEM Parti arasındaki ittifak pazarlığını yeniden hareketlendirdi.

CHP'de yarın yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısı 12 Şubat’a, aday tanıtım toplantısı ise 18 Şubat’a ertelendi.  Toplantı tarihinin değiştirilmesinin gerekçesi olarak her ne kadar CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programları gösterilse de erteleme kararında, DEM Parti'yle ittifak görüşmelerinin yeniden canlanmasının etkili olduğu belirtildi.

DEM PARTİ'DE 3 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Başak Demirtaş'ın kararının ardından DEM Parti’nin olası İstanbul adayları olarak Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve eski HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun adları geçmeye başladı. DEM Parti'nin, İstanbul Büyükşehir'de aday çıkarma kararının kesin olduğu ancak bu isimlerden hangisinin aday olacağı CHP ile yapılacak görüşmeler sonrası netlik kazanacak.

ANLAŞMA OLURSA ADAY KENANOĞLU

Esenyurt ve Adalar’da DEM Parti'nin önerdiği isimler aday gösterilirse, Alevi Bektaşi Federasyonu kurucusu Ali Kenanoğlu DEM Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olacağı iddia ediliyor. Kenanoğlu'nun Kürt Kökenli olmamasının bu kararda etkili olduğu ve İmamoğlu'nun oy oranını düşürmemek için bu yönde karar alınabileceği konuşuluyor.

CHP'LİLER KARARDAN MEMNUN

Başak Demirtaş’ın aday olmama kararı, CHP cephesinde de olumlu karşılandı. Başak Demirtaş'ın DEM Parti’nin oy oranını artıracağı değerlendirmesini yapan CHP’li yetkililer, diğer isimlerin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun oy oranını fazla etkilemeyeceği, hatta DEM Parti'nin zayıf bir aday çıkarmasının İmamoğlu'na olumlu yansıyacağı yorumunu yaptı.