CHP: Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalı

CHP Faik Öztrak Asgari ücret
CHP: Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine ilişkin bir soru üzerine "Asgari ücreti geçen yılki seviyesi olan 392 dolarda tutmak için asgari ücret bugün en az 3 bin 100 lira olmalı" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısında, ülkenin gündeminde öne çıkan konuları ele aldıklarını belirtti.

ALİ MAHİR BAŞARIR'IN 'TSK' ÇIKIŞI 

Öztrak, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın bir televizyon programında sarf ettiği sözlere ilişkin bir soru üzerine Öztrak, şu yanıtı verdi:

"Sayın Başarır neyi kastettiğini, katıldığı programda defalarca açıkladı. Ama AK Parti sözcüleri, Borsa İstanbul'un satışının üzerini karartmak, millete Katar'a satılan varlıklarının encamını perdelemek için, Tank Palet Fabrikasının konuşulmasını engellemek için vuvuzela gibi ses çıkarmaya, trol ağzıyla konuşmaya başladılar. Bunu yadırgadığımızı açıkça söylemek isterim. Ama asıl ilginç olan, Genel Başkanımız alenen tehdit edildiğinde resen soruşturma açmayan savcıların, Tank Palet Fabrikasının satılmasını eleştiren milletvekilimize bir kulp takıp resen soruşturma başlatmasıdır."

Öztrak, kimseden milliyetçilik, orduya sahip çıkma dersi almaya ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.

MUSTAFA SARIGÜL KURACAĞI PARTİYE CHP'Lİ VEKİLLER GEÇECEK Mİ?

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kuracağı partiye CHP'den bazı milletvekillerinin geçeceği iddialarına ilişkin bir soruya karşılık Öztrak, gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını belirtti.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine ilişkin bir soru üzerine Öztrak, Avrupa'daki en düşük asgari ücretin Türkiye'de olduğunu söyledi.

Öztrak, "Kasım ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 517, yoksulluk sınırı 8 bin 198 lira. Asgari ücreti geçen yılki seviyesi olan 392 dolarda tutmak için asgari ücret bugün en az 3 bin 100 lira olmalı." dedi.

'ANAYASA'NIN İLK 3 MADDESİ' TARTIŞMASI

"Millet İttifakı ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anayasa'nın ilk 3 maddesinin tartışmaya açılabileceğini söyledi. Sizin bu konudaki görüşünüz ne olur?" sorusu üzerine Öztrak, Anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Asgari