CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den tarihi görüşmeye dair açıklama

HABER MERKEZİ
CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den tarihi görüşmeye dair açıklama

CHP Sözcüsü Deniz Yücel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel zirvesine dair açıklamalarda bulundu. Yücel, "Genel Başkanımız, temmuz ayında asgari ücrete mutlaka zam gerektiğini iletti" dedi. "Türkiye'nin yararına olacak her konuda birlikte çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

Bugün de Sayın Cumhurbaşkanı 18 yıl aradan sonra partimize bir iade-i ziyaret gerçekleştirmiştir. Bunu ülkemiz demokrasisi açısından son derece önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bizim normalleşme olarak ifade ettiğimiz bu sürecin toplumda da olumlu karşılaştığını müşahade ediyoruz. 

CHP olarak ülkede yaşanan her sorunun eğer çözülmek istenirse siyaset kurumu tarafından mutlaka çözülebileceğini biliyoruz.

 Açılan diyalog kanalı bizi, inandığımız ilkeli muhalefet ve toplumun sesi olmaktan vazgeçirmeyecek. Sorunu olan her kesime el uzatacağımızdan ve gerektiğinde en sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. 

Bugün ülkemizde ekonomik buhranın sonlandırılması, adaletin tesis edilmesi, hukukun üstünlüğünün egemen olması, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması ilk olarak gündeme gelmesi gereken konulardır. Birbirinden bağımsız gibi görünen ama aslında birbirine bağlı bu sorunların çözümü için kararlı bir duruş, doğru politik hamleler ve sorunların çözümü için bir iradeye ihtiyaç vardır.

Sayın Özgür Özel ve Sayın Cumhurbaşkanı, ülkenin sorunlarına ilişkin kendi pencerelerinden gördükleri birçok hususu birbirleriyle paylaştılar.

Sayın Cumhurbaşkanına tüm toplumu ilgilendiren konuları ilettik.

Gezi davasında kanun yararına bozma talebinin Adalet Bakanlığı'na iletilmesini önemli buluyoruz. Geçen sefer kur korumalı mevduat yüzünden bedel ödeyenler bu dönemde de bedel ödemeye devam ediyorlar. Ekonomi ile ilgili yaşanan sorunları da ayrı bir başlık altında ele alacağız.

Genel Başkanımız Özgür Özel, Asgari ücrete temmuzda ara zam talebini, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, atanmayan öğretmenleri, staj ve çıraklık mağdurlarını, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu, 6 Şubat'ta çok büyük bir felaket ile sarsılan depremzedelerin sona erecek olan kira yardımını da görüşmede gündeme getirdi.

Ekonomide bir kazanım olacaksa hayat pahalılığı altında ezilen kesimlerin yani yoksulun, emeklinin, emekçinin, asgari ücretlinin, çiftçinin, esnafın, ezilen kesimler lehine bir kazanım olması gerektiğini düşünüyoruz.

Ülkedeki bu gelir adaletsizliğinin çözülmesi için öncelikle vergi adaletinin sağlandığı bir sistem kurulması gerektiği ve bu nedenle öncelikle mevcut bütçe üzerinde tüm siyasi partilerin, komisyonların bir araya gelerek TBMM'nin çalıştırılması gerektiği genel başkanımız tarafından iletildi. 

Sadece vergide adalet değil, ülkede başka adalet bekleyenler olduğu Gezi davası, Sinan Ateş davası, Emine Şenyaşar davası ve kayyım meselesi genel başkanımız tarafından gündeme getirildi. Genel başkanımız Sayın Cumhurbaşkanı'nın Ayşe Ateş'e randevu vermesini çok olumlu ve doğru bulduğunu kendisine ifade etti.

Genel Başkanımızn Ayşe Ateş'e randevu verilmesini çok olumlu buldu. Kayyum konusunun Anayasaya aykırı olduğunu belirtti. 

Bir belediye başkan vekili seçilir. Eğer belediye başkan vekili suça karışırsa yerine başkası seçilir. 

Sayın Cumhurbaşkanının Avrupa'da yurtdışında aşırı sağın güçlenmesi oradaki Türk vatandaşlar için riski ifade ederek hep birlikte mücadele etmesi gerektiğini söylemesi çok kıymetli olduğunu ifade etti. 

Anayasa meselesi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilmiştir.

Siz Anayasa değşikliğini biz ise sokaktaki vatandaşın ne konuştuğunu önemsiyoruz. 

Anayasa'nın gündeme gelmesi için toplumun sorunları ve kanayan yarası haline gelen sorunların çözümlenmesini Genel Başkanımız tarafından Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildi. 

Genel Başkanımız tarafından belediyelerin bekleyen projelerin bir an önce onaylanması gerektiği gündeme getirildi. 

Türkiye'nin yararına olacak her konuda birlikte çalışmaya hazırız. 

Sokak hayvanları gibi toplumun hassas konularında birlikte çalışmaya hazırız. 

Kadın cinayetleri gibi önemli konularda yine aynı şekilde birlikte çalışmaya hazırız.