CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erzurum'daki Grup Toplantısı’nda konuştu

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Erzurum’da gerçekleşen Grup Toplantısı’nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Erzurum’da gerçekleşen Grup Toplantısı’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

 TBMM tatile girdi ama ülkenin dertleri artarak devam ediyor. Tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var, bu ülkenin kuruluşunda harcımız var, bu ülkenin kuruluşunda atalarımız, babalarımız var. Meclis tatile girdi, Türkiye’nin sorunlarını seyredelim diye bir düşüncemiz yok. Bir yerden başlamamız lazım. Hepimizin aklına bir tek yer geldi: Erzurum. TBMM’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum milletvekiliydi.

Kabahat Erzurumlularda değil bizlerde. İğneyi önce kendimize batıracağız. Gelmedik, çayınızı kahvenizi içmedik. Ankara’dan nutuklar attık. Bu nedenle biz Erzurum’a Erzurumlularla kucaklaşmaya, Erzurumlularla helalleşmeye geldik.

 Erzurum, Cumhuriyetin ilk kez dile getirildiği kenttir. Yeni bir mücadeleyi başlatmak zorundayız. Çünkü koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti asla bir kişiye teslim edilmemeli. Devletin bir kişiye teslim edilmesi, o devlet için bir felakettir.

 Çanakkale’den geçirmediğimiz bütün gemiler, 1918’de geldiler, Dolmabahçe Sarayı’nın önünde demirlediler. Dönemin padişahı “gelsin” dedi ve geldiler. O zaman Mustafa Kemal Atatürk Haydarpaşa’da gemileri gördü, “geldikleri gibi gidecekler” dedi. Erzurum sıradan bir kongre değildir. Erzurum Kongresi 103 yıl önce toplandı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri Erzurum