Kılıçdaroğlu: Çiftçiye KDV'siz ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz

Gündem haberleri Kemal Kılıçdaroğlu CHP Edirne

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu açıklamasında "Çiftçiye KDV'siz ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’in tatile girmesinin ardından geçen hafta gittiği şehirlerde yapmaya başladığı grup toplantısını bu hafta Edirne’de gerçekleştidi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Geçen hafta salı Erzurum'daydım. Şimdi Edirne'deyiz. Erzurumluların Edirnelilere selamı var, o selamı getirdim üstümde kalmasın. Bu vesileyle de Edirne'den Erzurum'a selamlarımızı gönderelim. Orası tarihi, kadim bir kent burası da tarihi, kadim bir kent. Edirne 8300 yıllık tarihiyle görkemli bir kent. Metrekare başına düşen tarihi eser itibariyle Floresan'dan sonra dünya ikincisi. O nedenle bu kenti bütün dünyaya tanıtmak zorundayız. Türkiye'ye gelen her üç turistten biri Edirne'ye geliyor. Edirne aynı zaman tarih ve aynı zamanda tarih kenti. Sadece Edirne dersek haksızlık etmiş oluruz. Bütün Trakya, olağanüstü bir zenginliğe sahip. Trakya'nın bereketli toprakları var ama bu topraklar bizim arzu ettiğimiz verimi henüz vermedi. Çünkü çiftçi bekliyor. Sıkıntılı çiftçi.

Bugün bir ayçiçeği tarlasına gittik. Çiftçilerle buluştuk, dertlerini kısmen de olsa dinledik. Bir sorunu çözmek istiyorsan sorunu yaşayanı dinleyeceksin. Mazotta sıkıntımız var diyorlar. Gübre de sıkıntımız var diyorlar. İlaçta, tohumda sıkıntı var diyorlar. Ürünü satacağız ya zarar edersek diyorlar. Söyledim, tonunu 16 bin liradan almak zorundadır mevcut iktidar.

Pandemiden sonra tarımın bir stratejik sektör olduğunu bütün dünya öğrendi. Bizi yönetenler tarımı stratejik sektör olduğunu öğrenebildiler mi? Erdoğan iktidarları döneminde 34.5 milyar dolar ayçiçeği ve benzeri ürünlerin ithalatına para verildi.

Trakya topraklarının bölündüğünü de biliyorum. Bu konuda da kaygılar var. Bu bereketli toprakların sanayiye dönüşmemesi lazım. Bu topraklar bizi besleyen topraklar, tarım için korunması lazım.

Akaryakıta zam geldi. Şehirde yaşıyorsanız arabanızı kullanmazsınız. Otobüse, metroya binersiniz. Çiftçi ne yapacak? Tarlaya metroyla mı gidecek? Tarlaya belediye otobüsüyle mi gidecek? Traktörle gidecek. Ona mazotu indirimli vereceksin. KDV'siz ÖTV'siz. Bu konuda Bay Kemal'in sesi var. Açık ve net söylüyorum iktidarımızda çiftçiye mazotu KDV'siz ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz.

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Edirne mazot