CHP'li Öztrak'tan 'Hamza Yerlikaya' açıklaması: Teşekkür edip affını iste

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasına tepki göstererek, "Dördüncü bir maaşa Hamza Yerlikaya'nın ihtiyacı mı var? Hamza kardeşim seni banka yönetimine atayanlara teşekkür edip, affını iste" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı görevlerinde bulunan, Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasıyla büyük tepki çeken Hamza Yerlikaya'yla ilgili olarak CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarda bulundu.  

Yerlikaya, şunları söyledi:

"Kamu bankasının yönetim kurulunda Hamza Yerlikaya ne yapacak? Doğruyu yanlışı nasıl gösterecek? Damadın talimatlarına nasıl itiraz edecek? Bakan yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve şeref aylığından sonra dördüncü bir maaşa Hamza Yerlikaya'nın ihtiyacı mı var?

"TEŞEKKÜR EDİP AFFINI İSTE"

Hamza kardeşim seni banka yönetimine atayanlara teşekkür edip affını iste. Affını iste de herkes Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcuyu bir defa daha görsün.

RTÜK Başkanı el insaf kardeşim. Sen hizmet etmeye mi geldin, zengin olmaya mı geldin?

KIDEM TAZMİNATI TEPKİSİ

Şimdi de şapkadan istihdam kanunu çıkarıyorlar. İşçinin kıdem tazminatına göz koyuyorlar. Bu dar günde işini kaybedene işsizlik fonundan bir asgari ücret dahi vermediler. Sonra salgını kendileri için fırsata çevirip işçinin kıdem tazminatına el koymaya çalışıyorlar."

CHP Hamza Yerlikaya