CHP'li Özkoç: Buna Türkiye'nin diyeceği cevap susmak mıdır?

CHP

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Ne zamandan beri uluslararası sularda özgürlüğünü yüz yıl önce ilan eden Türkiye Cumhuriyeti gemileri durduruluyor da Yunan komutasındaki askerler arama yapabiliyor, buna Türkiye'nin diyeceği cevap susmak mıdır?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

TÜRK GEMİSİNDE YAPILAN SKANDAL ARAMA

Özkoç, Libya'ya giden Türk bandıralı gemide yapılan aramaya yönelik olarak, "Alman gemisinde komutanlık yapan Yunan subayın emri ile Libya açıklarında Pazartesi günü gemimize asker çıkıyor, oradaki bayrağımızın dalgalandığı uluslararası sularda, bayrağımızın dalgalandığı gemiye silahlarıyla birlikte Yunan komutan çıkıyor ve oradaki insanlarımızın ellerinin başının üzerine koydurarak, gemiyi arıyorlar. Boy boy resimler çekiliyor, filme alınıyor dünyaya mesaj veriyorlar. Ben mi yanlış biliyorum, Türkiye'nin ayağa kalkması gerekmiyor mu? Ne zamandan beri uluslararası sularda özgürlüğünü yüz yıl önce ilan eden Türkiye Cumhuriyeti gemileri durduruluyor da Yunan komutasındaki askerler arama yapabiliyor, buna Türkiye'nin diyeceği cevap susmak mıdır?" dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Türkiye'nin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda başının öne eğik olduğunu, her gün 5 kadının öldürüldüğünü söyledi.

Türkiye'de ocak ayından bu yana 269 kadının katledildiğini ifade eden Özkoç, "Savaş çıksa bu kadar insan öldürülmez. Şüpheli ölümler 152. Öldürülen bütün kadınlarımız, erkek şiddeti yüzünden katledilmiş." diye konuştu.

Özkoç, mağdur durumda olan, şiddete uğrayan kadınların, devlete sığınmak istediğini ancak devletin bu kişilere çözüm sunmadığını, kadına şiddet uygulayan her 10 kişiden 7'sinin elini kolunu sallayarak mahkemelerden çıktığını, kadınların, mahkemelerce salıverilen bu kişilerle muhatap edildiğini savundu.

Bunu engellemekten sorumlu İçişleri Bakanı'nın, kendi bürokratlarının karşısında, parmağını sallayarak erkeklere, "Bu yaptığınız ayıptır, kendinize neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz?" dediğini, devlet ciddiyetinde olmadığını, kabadayı ağzıyla konuştuğunu ileri süren Özkoç, "Parmak sallayarak, insanlara 'Size gösteririm ha' diyerek, iki üç insanı göstermelik tutuklatarak kriz yönetilmez, sorunlar halledilmez, devlet ciddiyetiyle sorunlar halledilir." şeklinde konuştu. 

İZMİR DEPREMİ

İzmir'de yaşanan depremle ilgili olarak Özkoç, "İzmir'de deprem oldu, enkazda insanlarımız kaldı. Canını kurtaranlar kendini dışarı attı. 4 bin yurttaş evsiz kaldı. İzmir Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçe Belediyeleri anında kriz masaları kurdular dört saat içinde. Daha sonra hızla arama çalışma ekiplerine Belediyelerimiz kendi ekipmanlarını derhal AFAD emrine verdi. Her yıkılan binada Belediye görevlileri ve CHP milletvekilleri anında çıkan sorunları çözmek için görevlendirildi. Derhal çadırlar kurulmaya başlandı" şeklinde konuştu.

BÜLENT ARINÇ'IN İSTİFASI 

Engin Özkoç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başında AK Parti'nin kurucularından olan isimlerin Erdoğan ile yollarını ayırdığını savunarak, "Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Erdoğan ile yol ayrımına girmiştir. Bülent Arınç, AKP'nin ilk kurucusu 3 kişiden biridir, gerçekleri söylediği için yol ayrımına gitmiştir. Ali Babacan, yıllarca maliyeyi yönetmiş, birlikte yol yürümüşler ama başka bir siyasi parti kurmuştur. Eski AKP milletvekili Ali İhsan Arslan feryat etmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA

CHP