CHP'li Özgür Özel: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerekiyorsa aday olacak

CHP'li Özgür Özel: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerekiyorsa aday olacak

CHP Grup Başkanvekili Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz bu ülkeyi yeniden demokrasiye taşıyacağız" sözlerini hatırlatarak "Bunun için kendisinin aday olması gerekiyorsa aday olacak. Vekaletini yürüttüğüm kişi cumhurbaşkanı olursa bu benim için en büyük mutluluk" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, KRT TV'de Şimdiki Zaman programında CHP'nin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'MEHMET ŞİMŞEK' İDDİALARINA CEVAP

Adaylık için Mehmet Şimşek isminin geçmesiyle ilgili Özel, "bizim içimizde bir Mehmet Şimşek tartışması sokmaya çalışıyorlar. Yok öyle bir şey. Öyle bir adaylık teklifi de yok. Öyle bir ihtimal de yok. Cumhuriyet Halk Partilileri rencide edecek, rahatsız edecek, sandıktan soğutacak, Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürecek bir adayımız olmadı, olmayacak. Söz veriyoruz" dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ADAY OLUR MU?

Özel, CHP’nin adayının seçilmesiyle ilgili şöyle konuştu:

"Millet İttifakı'nın bileşenleriyle oturulacak, yöntemi konuşulacak. Herkes ilk turda en çok oyu alacak en güçlü adayını mı, yoksa seçimi ilk turda kazanacak ortak bir aday mı buna karar verilecek. Doğru, namuslu, çoklu ve birbirini denetleyen anketlerle tek aday mı, çok aday diye karar vermek gerekiyor. Çok aday olunca CHP'nin adayı söz konusu olur. Ona resmi cevabı meclis grubu karar verecek. Meclis grubuyla belirleniyor anayasaya göre. Son karar meclis grubunda kapalı oylamayla. Ama partinin yetkili kurulları genel başkanı. Bir partinin genel başkanı adaysa, buna o partinin bütün yöneticileri çok memnun olur. Çünkü onun kazanmasıyla partiniz resmen iktidar olur. Ama partinin genel başkanının şöyle bir özlemi var. ‘Aday değilim' demiyor, dememeli, hiç dememeliydi. Ama şöyle bir gerçeklik var. Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘Biz bu ülkeyi yeniden demokrasiye taşıyacağız. Tek adam rejimini bitireceğiz.’ Bunun için kendisinin aday olması gerekiyorsa aday olacak. Kendisinin fedakarlık yapması gerekiyorsa bunu defalarca kanıtladı. Ben grup başkanvekili olarak vekaletini yürüttüğüm kişi cumhurbaşkanı olursa bu benim için en büyük mutluluk."

Kaynak: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu Özgür Özel