"CHP'li önemli bir isim Erdoğan'la Beştepe'de görüştü" iddiasına Muharrem İnce'den yanıt

"CHP'li önemli bir isim Erdoğan'la Beştepe'de görüştü" iddiasına Muharrem İnce'den yanıt

"CHP'li bir siyasetçinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ve CHP Genel Başkanı olması için Erdoğan'ın yardım edeceğini söylediği" iddialarıyla ilgili CHP'li Muharrem İnce açıklama yaptı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Beştepe'ye yakın bir haber kaynağının, 9 Kasım'da CHP'li önemli bir siyasetçinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüştüğünü söylediğini kaydetti. 

Söz konusu kaynağın, Erdoğan'ın CHP'li isme, "Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir" dediğini ve "Düşün, karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum" şeklinde sözler söylediğini aktaran Turan, kaynağının isim de verdiğini ancak o CHP'li ismi aradığını ve ulaşamadığı için isim açıklamayacağını ifade etti.

CHP'li Muharrem İnce, Turan'ın yazısı üzerine kişisel Twitter hesabından açıklama yaptı. İnce, "CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP'ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır" ifadelerini kullandı.

"CHP'li önemli bir isim Erdoğan'la Beştepe'de görüştü" iddiasına Muharrem İnce'den yanıt - Resim : 1

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi cumhurbaşkanı erdoğan Muharrem İnce