CHP grubu, Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi

Kemal Kılıçdaroğlu CHP

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi ve grup toplantıları gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığı seçimi' konusunda hem milletvekillerinden hem de Parti Meclisi'nden tam yetki aldı.

CHP, deprem nedeniyle ertelenen seçim gündemli Parti Meclisi toplantısını bugün yaptı. CHP'de önce grup toplantısı yapıldı, ardından Parti Meclisi bir araya geldi.

Toplantılar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Parti Meclisi'nde, depremle ilgili gelişmelerin yanı sıra Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi hazırlık çalışmaları ele alındı.

KILIÇDAROĞLU'NA YETKİ

Toplantı sonrasında CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzalarıyla bir bildiri yayımlandı. Bildiride, "Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar almak konusunda oybirliğiyle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkilendirilmiştir." denildi.

CHP Parti Meclisi'nden de Kılıçdaroğlu'na benzer şekilde yetki verildi. Konuyla ilgili partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Parti Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, bundan sonra yürütülecek tüm süreçlerde, Parti Meclisimiz adına karar alma konusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy birliğiyle tam yetki vermiştir.''

6'LI MASA ÖNCESİ SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Öte yandan 6'lı masa, 2 Mart'ta "Cumhurbaşkanı adaylığı" gündemiyle toplanacak. 6 lider, ilk kez isimler üzerinden adaylık değerlendirmesi yapacak.

Kritik toplantı öncesinde CHP ve İYİ Parti cephesinden sürpriz bir adım geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yarın bir araya gelecek.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı Adayı