Kemal Kılıçdaroğlu: SİHA'ları ilk destekleyen benim

CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu: SİHA'ları ilk destekleyen benim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türk yapımı İHA ve SİHA'lar hakkında açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "Ben o SİHA'ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan'dan önce gezmiş, baba oğul Bayraktarları Erdoğan'dan önce desteklemiş biriyim'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

"ERDOĞAN'DAN ÖNCE DESTEKLEDİM"

Kılıçdaroğlu, Ukrayna-Rusya savaşıyla bir kez daha dünyada gözlerin çevrildiği SİHA'larla ilgili "SİHA var evet ama her şey SİHA'dan ibaretmiş gibi davranmak da doğru değil. Ben onları Erdoğan'dan önce desteklemiş biriyim" dedi.

"O FABRİKALARI DAHA ÖNCE GEZDİM"

Açıklamalarına devam eden CHP lideri, İHA/SİHA'ları ilk destekleyen kişi olduğunu söyleyerek, "Ben o SİHA'ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan’dan önce gezmiş biriyim" dedi.

"ELBETTE SİHA YAPILSIN, İHA DA YAPILSIN"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Savunma sanayiine ağırlık verme stratejisi AK Parti ile başlamadı, Özal ile başladı. SİHA var evet ama her şey SİHA’dan ibaretmiş gibi davranmak da doğru değil. Ayrıca elbette SİHA da yapılsın, İHA da yapılsın. Ben o SİHA'ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan’dan önce gezmiş, baba oğul Bayraktarları Erdoğan’dan önce desteklemiş biriyim. Selçuk Bayraktar’ın babası henüz hayattaydı o zamanlar. Eski Refah Partilidir. Fabrikaları İkitellide’ydi. Kendilerine haksızlık yapıldığını, engellendiklerini düşünüyorlardı. Gittim gezdim, kendilerini dinledim. Hazırladıkları görselleri izledim."

 

CHP SİHA İHA Kemal Kılıçdaroğlu