CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: İlk seçimde iktidar olacağız

CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP'deki istifalara ilişkin "Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olduğunda da partimiz aynıydı? Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. İlk seçimde iktidar olacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Haber Global ekranlarında Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu "Neden?" programına konuk oldu.

Erkek canlı yayında CHP'deki istifalara ve Muharrem İnce'nin "Atatürk'ün kurduğu CHP kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır. İdeolojik savrulmalar yaşamaktadır. Yöneticiler ile seçmen arasında derin bir uçurum oluşmuştur. Cefasını çekenler başka sefasını sürenler başka. CHP artık bir tabeladan ibaret. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yılın sonunda kafamda siyah saç kalmadı. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm. Hala kurucu değerlere sımsıkı bağlıyım. Kimlerle yolumu ayırıyorum? ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP'lilerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip, Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Ben askeri değilim, yoldaşıyım diyenlerle yollarımı ayırıyorum. Sen kimsin de yoldaşısın? İsmet Paşa yoldaşıdır, sen askerisin. Asla, asla, asla olmayacak bir şeyi söyleyeyim. Bizim asla işimiz olmayacak tek bir yer var, o da Cumhur İttifakı. Biz 50+1'i alacağız" sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'DEKİ İSTİFALAR

"ÖNEMLİ OLAN CHP'NİN KURULUŞ İLKELERİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, canlı yayında yaptığı açıklamada "Önemli olan, CHP ve CHP'nin kuruluş ilkeleridir. 1923'te, nasılsa 2021'de de CHP aynıdır. Bu partiden kimler geldi, kimler gitti... Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olduğunda da partimiz aynıydı? Partimizin demokrasi mücadelesi Türkiye'nin geleceği için çok çok önemli." dedi.

İSTİFA EDENLER NEDEN CHP'Yİ SUÇLUYOR? CHP'DEN YENİ İSTİFA BEKLENİYOR MU?

Erkek, "CHP'den ayrılan arkadaşlarımızın ayrıldığı zaman ya da milletvekili adayı oldukları zaman farklı bir CHP mi vardı? Partiden ayrılabilirler, katıladabilirler. Parti yönetimizi gerekli tüm çabayı gösterdi. Keşke ayrılmasalardı partiden keşke parti içinde mücadele etselerdi ancak biz daha güçlenerek ilerliyoruz. Bu güçlenme onların ayrıldıkları için değil. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. İlk seçimde iktidar olacağız" ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE'NİN MİLLET İTTİFAKI'NDA YERİ VAR MI?

Erkek sözlerine şöyle devam etti: 

Bu konular ancak seçim zamanı konuşulur. İttifak olabilmek için belli ilkelere, dikkat etmek gerekir. Partinin evlatları Cumhur İttifakı söylemleriyle konuşmaması gerekir.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Erkek yeni anayasa çalışmalarında samimiyetsiz bir ortam olduğunu belirterek "Samimi değiller, bir masada olmamız mümkün değil. İlk seçimden sonra toplumsal uzlaşma ile birlikte güçlendirilmiş parlementer sistemi tesis edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ENİS BERBEROĞLU KARARI

Muharrem Erkek yargı ve yasamanın vesayet altında olduğunu söyleyerek "Geldiğimiz nokta, son derece üzücü. İlk kararda aynıydı. Neden uyulmadı? Uymayanlar hakkında neden işlem yapılamadı? Hukuk devleti ve demokrasiden uzaklaştık. Enis Berberoğlu dokunulmazlığı kaldırılmadan, yargılandı. Yasama ve yargı vesayet altında. Enis Berberoğlu Meclis'te olacak ve siyasi aktörlerine devam edecek" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Erkek "19 yıldır tek başına yönetiyor. Millet her yetkiyi verdi. Türkiye'yi CHP mi yönetiyor. Peki neden hala Türkiye, açlıkla savaşıyor ve intiharlar artıyor. Muhalefete neden saldırılıyor. Kutuplaşmak ve ayrıştırmak istiyor. Her geçen gün eriyor kutuplaşmadan besleniyorlar" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek CHP Muharrem İnce seçim Enis Berberoğlu yeni anayasa