CHP'de 'Atatürk' tartışması! Kaftancıoğlu'nun sözleri tepki çekti, CHP'den açıklama geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk'e atfen,"Gazi Mustafa Kemal" demesiyle başlayan "CHP'de Atatürk tartışması" büyüyor. Konuya ilişkin bir açıklama da CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'dan geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 Eylül’de internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları’nda Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği başlıklı bir sunum yaptı. Sözcü Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, toplantıda, Kaftancıoğlu'nun Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ifadesini kullandığını yazdı.

Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan'ın, Kaftancıoğlu’na “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” diye sorması üzerine Kaftancıoğlu'nun da, “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” yanıtını verdiğini aktardı.

Canan Kaftancıoğlu’nun bu çıkışı “Atatürk’ü telaffuz etmiyor” tartışmalarına neden oldu. Gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunana Kaftancıoğlu, “Söz konusu yazının yayımlanmasıyla birlikte bugün sosyal medya üzerinden hakaret, küfür ve tehditlerle şahsıma saldıranlar, bu haberin yazılmasındaki asıl dert ve niyetin ne olduğunu açıkça ortaya koymuştur” dedi.

 SALICI: CHP'DE HİÇ KİMSENİN ATATÜRK İLE DERDİ YOKTUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, düzenlediği basın toplantısında, Kaftancıoğlu hakkında sorular soruya yanıt verdi. Ortada bir Atatürk tartışması olmadığını dile getiren Oğuz Kaan Salıcı "Mustafa Kemal Atatürk CHP'nin ebedi genel başkanıdır. Burası Atatürk'ün kurduğu partidir. Biz bunun doğru bir tartışma olduğu kanaatinde değiliz. CHP'de hiç kimsenin Atatürk ile bir derdi yoktur, olması da mümkün değildir" dedi. 

CHP'Lİ VEKİLLERDEN SERT TEPKİ

Kaftancıoğlu'nun, "Ben 'Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim" ifadeleri üzerine CHP’li bazı isimler tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan sosyal medya hesabından "ATATÜRK zaferin adıdır" diyerek tepkisini şu sözlerle gösterdi: "Yedi düveli geldikleri gibi gönderen O'dur. 30 Ağustos Meydan Muharebesi'nin 99. yılı kutlu olsun. Ordular yenilir millet yenilmez. Çünkü hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O Satıh bütün vatandır. ATATÜRK- Mihri Müşfik'in fırçasından."

Özkan'ın yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve PM Üyesi Eren Erdem tepkilerini gösteren CHP'liler oldu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de isim vermeden Kaftancıoğlu eleştirdi: Çelebi tepkisini şu sözlere dile getirdi: "Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma burası CHP. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir. Mustafa Kemal’in askerleriyiz!"

CHP Canan Kaftancıoğlu