Cezaevlerindeki hükümlülerin elektrik giderleri kim tarafından karşılanıyor? Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yanıtladı

Gündem haberleri
Cezaevlerindeki hükümlülerin elektrik giderleri kim tarafından karşılanıyor? Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yanıtladı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yönetmelik gereğince aydınlatma dışındaki elektrik giderlerinin hükümlüler tarafından karşılandığını açıkladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, aydınlatma dışındaki elektrik giderlerini hükümlülerin karşıladığını açıkladı.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Tutuklu gazetecilere elektrik faturası kesildi" şeklinde haberler yayımladığı anımsatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Ceza İnfaz Kurumlarında bulundurulabilecek eşya ve maddeler hakkında yönetmeliğin 'elektrikli eşyalar' başlıklı 9'uncu maddesinde 'aydınlatma dışındaki elektrik giderleri hükümlü tarafından karşılanır' hükmü yer almakta olup, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 17 Haziran 2005 tarihinden itibaren uygulanmaktadır. Öte yandan, kurumlarımızda barındırılan hükümlü ve tutukluların ilaç, aydınlatma, ısınma ve benzeri temel insani ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanmaktadır."

 

Kaynak: AA

 Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü cezaevi hükümlü